Megvan Federer várható menetrendje visszatérő tornáján

Szombaton sorsolták ki a jövő héten kezdődő Qatar ExxonMobil Open kemény pályás tenisztorna főtábláját. A dohai torna sava-borsát természetesen Roger Federer visszatérése adja, de másokra is érdemes lesz majd odafigyelni.

ATP 250-es kategóriájú tornához képest igencsak erős mezőny gyűlik össze jövő héten Katar fővárosában, Dohában. Az, hogy Roger Federer (2.) több, mint egyéves kihagyás után itt tér vissza, már eleve csalogató lehet minden teniszrajongó számára, de a svájci legendán kívül honfitársa, Stan Wawrinka (7.), az osztrák Dominic Thiem (1.) és az orosz Andrey Rublev (3.) is jelen lesz, ám magyar szempontból sem unatkozhatunk majd Fucsovics Márton részvétele révén.

A 20-szoros Grand Slam-bajnok már a helyszínen melegít a versenyre:

Federer második kiemeltként erő-nyerő, tehát az első fordulóban nem lép pályára, így egyelőre csak azt lehet tudni, hogy a Jeremy Chardy – Daniel Evans találkozó győztese ellen játssza a nagy szünet utáni első mérkőzését. Negyedébe a legalacsonyabban kiemelt Borna Coricot (8.) sorsolták. Az alsó ágra került még továbbá Denis Shapovalov (4.) és az idei montpellier-i bajnok David Goffin (6.) is.

Thiem az első körben szintén pihenhet, hogy aztán nagy valószínűséggel az Australian Open idei meglepetés-szereplőjével, Aslan Karatsevvel mérkőzhessen meg, a kiemelés és a papírforma alapján a negyeddöntőben Roberto Bautista Agut (5.) várhat rá. A felső ág alsó negyedébe került Fucsovics Márton, aki ezen a héten a selejtezőből indulva jutott el Rotterdamban az elődöntőig, ahol majd Coric-csal mérkőzik meg karrierje eddigi legrangosabb tornadöntőjéért szombat este. Dohában a szerb Dusan Lajovic lesz az ellenfele, győzelem esetén pedig a Melbourneben aratott hősies győzelem után ismét találkozhat Wawrinkával. A negyed favoritja kétség kívül a címvédő Andrey Rublev (3.) lehet, aki már a rotterdami döntőben tudhatja magát.

A torna főtáblája itt megtekinthető teljes egészében.

A borítókép forrása: perfect-tennis.com