Federer: Djokovic a valaha élt legnagyobb játékosok egyike

2021. március 8.
by HerczegGabor

A svájci legenda hosszú kényszerszünet után a héten Dohában tér majd vissza a teniszpályára, és a szurkolók által is nagyon várt visszatérés előtt Federer még dicsérte egyik legnagyobb riválisát, a szerb Djokovicot.

Federer és Djokovic már régóta küzdenek egymással, az elmúlt tizenöt évben ötvenszer játszottak már egymással, ebből ötször Grand Slam döntőben. A svájci ász jelenleg 23-27-re áll szerb vetélytársával szemben és természetesen nagyon tiszteli szerb kollégáját.

,,Élvezem, amikor ellene játszom, úgy érzem, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki egymásból a pályán. Különböző játékstílusunk van, szinte csak az adott napi forma és a mérkőzésünkig pályán eltöltött idő dönt valamelyikünk javára. Az köztudott, hogy a legjobb játékosokkal szemben csak a legjobb játékoddal érheted el a sikert, ellenkező esetben sajnos ez nem fog teljesülni, különösen olyasvalakivel szemben, mint Novak, aki olyan üzemmódba is tud kapcsolni, hogy egy-egy pont is döntő lehet. Kiválóan tud védekezni és agresszív játékra is képes, ezért ő az eddigi legnagyobb játékosok egyike.”- mondta Federer dicsérően Djokovicról a Qatar Tennis-nek.

kiemelt kép: tennisworldusa.org