Federer Wimbledonra akar száz százalékos formába lendülni

A svájci Maestro vasárnapi sajtótájékoztatóján beszélt visszatérésének részleteiről.

Federer a héten zajló dohai Qatar Openen tér vissza egy év kihagyás, és két térdoperáció után. A 20-szoros Grand Slam győztes játékos háromszor nyert már Dohában, de 2012 óta nem szerepelt a versenyen.

A 39 éves Federer nagyon boldog, hogy újra pályára léphet: “Nem gondoltam, hogy ilyen hosszú lesz a leállás. Nagyon örülök, hogy újra versenyezhetek.” – mondta.

Federer Dominic Thiem után második kiemelt, így az első fordulóban erőnyerő, majd a második körben a brit Daniel Evans vagy a francia Jeremy Chardy ellen kezdi meg a tornát.

“Kezdetben az a célom, hogy megnézzük, hogy megy a játék.” – latolgatta esélyeit. “Most a legjobb profi játékosok ellen lépek pályára edzésen is, ez szintén sok mindent elárul majd az állapotomról. Az elmúlt hónapokban sokat edzettem két ütőpartner ellen, de azért az más szint.”

Federer a Qatar Open után újra egyénileg edz majd: “Most az a legfontosabb, hogy minél erősebb, gyorsabb, fittebb legyek, és Wimbledonra a legjobb formába kerüljek. Számomra a szezon a füvön kezdődik majd. Persze nem bánom, ha addig meglepem magam valami jó eredménnyel. Már az edzéseken is nagyon kellemes meglepetés volt, mennyire jól megy a játék, de az éles meccsek más kávéház, ezt tudjuk.”

Federer a 2020-as Ausztrál Open óta nem játszott tétmeccset, és március 8-án kikerül a Top 5-ből is. Ennek ellenére állítja, hogy eszébe sem jutott a visszavonulás: “Ez a téma nem volt terítéken. Azt hiszem, ha a térdem még hónapok múlva is hátráltat, akkor elkezdhetünk beszélgetni a visszavonulásról. De addig ez semmiképp sem időszerű.” – hárította el a kérdést.

“Egyszerűen úgy érzem, még nem ért véget a történetem. Nincs különösebb célom, de élvezem a teniszt és szeretek a Touron lenni. Azért próbálok meg visszatérni, hogy újra magas szinten játszhassak, a legjobb játékosok ellen küzdjek a legnagyobb versenyeken, és akár meg is nyerjem ezeket a tornákat. És nem utolsósorban remélem, hogy hamarosan nézők előtt léphetek pályára.” – hallhatta örömmel minden Federer-szurkoló és teniszkedvelő néző.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág