Bautista Agut-Basilashvili döntőt rendeznek Dohában

Kialakult a döntő párosítása a dohai ATP 250-es versenyen. A fináléban Roberto Bautista Agut és Nikoloz Basilashvili mérkőzik meg egymással. 

Andrey Rublev úgy jutott el a dohai torna elődöntőjéig, hogy a héten még nem játszott mérkőzést. Az orosz teniszező a döntőbe kerülésért azzal a Roberto Bautista Agut-tal találkozott, aki tegnap döntő szettben győzte le az osztrák Dominic Thiemet. A mérkőzést a spanyol kezdte jobban, aki 2-1-nél elnyerte Rublev adogatását, saját szervái mögött pedig nem adott esélyt az orosznak, és 6-3-mal elvitte az első játszmát. A második felvonásban Bautista Agut ugyan rögtön break előnybe került, ám Rublev azonnal visszajött és úgy tűnt, mintha a múlt heti rotterdami tornagyőztes éledezni kezdene. Ez viszont csak egy nagyon rövid fellángolás volt az orosz részéről, aki 3-3 után zsinórban három játékot veszített el, így Bautista Agut 1 óra 14 perc játékot követően jutott be a döntőbe.

A második elődöntőben a tegnap Roger Federert búcsúztató grúz Nikoloz Basilashvili az amerikai Taylor Harry Fritz ellen lépett pályára. A mérkőzést Fritz breakkel nyitotta, azonban előnye semeddig sem tartott. A játszma további részében magabiztos adogatójátékok követték egymást, így az első szett sorsáról rövidítés döntött. A Tiebreakban egyértelműen a grúz akarata érvényesült, aki 7-3-ra nyerte meg a rövidítést, ami nagyban meghatározta a mérkőzés további alakulását. A második játszmában Basilashvili kétszer is elvette ellenfele adogatását, és 6-1-el lezárta a találkozót. A grúz teniszező így 2019 után játszhat újra ATP torna döntőt.

Basilashvili először nyerheti meg a dohai tornát
Kép forrása: tennis.com

A fináléban tehát Roberto Bautista Agut és Nikoloz Basilashvili találkozik egymással. A spanyol 2019 után nyerheti meg ismét a dohai versenyt, még a grúz karrierje negyedik ATP tornagyőzelméért száll harcba holnap.

Az elődöntők eredményei: 

Roberto Bautista Agut ( 5 )-Andrey Rublev ( 3 ) 6/3 6/3

Nikoloz Basilashvili-Taylor Harry Fritz 7/6(3) 6/1

Kiemelt kép forrása: atptour.com