Zverev abszurdnak tartja, hogy Federer megelőzi a világranglistán

A fiatal német nem találja igazságosnak a jelenlegi pontszámítási rendszert

Alexander Zverev a héten az acapulcói tornán játszik, ahol második kiemelt. Itteni sajtótájékoztatóján adott hangot elégedetlenségének a világranglista jelenlegi számítási szabályaival kapcsolatban.

Az elhúzódó koronavírus járvány által felborított versenynaptár miatt az ATP illetékesei úgy döntöttek, hogy a pandémia előtt szerzett pontokat nem kell megvédenie a játékosoknak. Így fordulhat elő, hogy Roger Federer hatodik a világranglistán annak ellenére, hogy térdműtétei miatt az elmúlt 400 napban mindössze két mérkőzést játszott.

Zverev most a 7. helyen van rangsorolva, és nem boldog ettől a helyzettől: “Óriási rajongója vagyok Federernek, de több mint egy éve nem játszott, és mégis előttem van a világranglistán.” – panaszolta.

“Én játszottam egy Grand Slam- és egy Masters-döntőt, és nyertem két tornát. A normál pontszámítás szerint a Top 5-ben kéne lennem. Mivel nem ez a helyzet, nem tudom komolyan venni a jelenlegi világranglistát, mert teljesen kaotikus.”

Zverev beszélt céljairól is, arról, hogy már nem feltörekvő tehetségként tekint magára, hanem nagy győzelmekre is esélyes versenyzőként: “Nem titok, hogy Grand Slameket akarok nyerni, és hogy a világ legjobb játékosai között tartsanak számon. Végül is már 23 éves vagyok, a pályafutásomnak abba a szakaszába érkeztem, ahol nem csak szerepelni akarok az igazán fontos mérkőzéseken, hanem meg is akarom nyerni azokat.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: www.republicworld.com