Aslan Karatsev lett Dubai bajnoka

Aslan Karatsev nyerte a Dubaji ATP 500-as tornát. A 27 éves orosz teniszező a döntőben magabiztosan győzte le a dél-afrikai Lloyd George Harrist. 

A dubaji verseny fináléjába két olyan játékos jutott be, akik első tornagyőzelmüket szerették volna megszerezni. Ennek érdekében a tegnapi napon Harris legyőzte a kanadai Denis Shapovalovot, míg Karatsev kiejtette Andrey Rublevet. A két teniszezőnek ez volt az első egymás ellen vívott mérkőzése.

A találkozót Karatsev kezdte sokkal jobban. Az orosz rögtön elnyerte Harris első adogatójátékát, majd miután 2-0-nál hárított egy break labdát, több lehetőséget már nem adott ellenfelének, és 6-3-mal szettelőnybe került. A második felvonásban Harris továbbra is komoly gondokkal küszködött saját adogatásai mögött, az első szerva játékát elveszítette, majd nagy nehézségek árán, de megmenekült a dupla break hátránytól. A dél-afrikai igyekezett visszazárkózni a mérkőzésbe, azonban az utolsó puskaporát is ellőtte, amikor 3-2-es Karatsev vezetésnél kihasználatlanul hagyott egy fogadó előnyt. 4-2-nél Karatsev újra elnyerte Harris adogatását, majd nagyon magabiztosan kiszerválta a tornagyőzelmet.

Karatsev magabiztosan győzte le Harrist a dubai fináléban
Kép forrása: tennisnet.com

Aslan Karatsev a semmiből robbant be idén , és rohamosan szállítja a jobbnál-jobb eredményeket. Az orosz teniszező miután Melbourne-ben pályafutása első Grand Slam elődöntőjét játszotta, a ma délután folyamán karrierje első ATP tornagyőzelmét is megszerezte, minden bizonnyal komoly fejtörést okozhat az élmezőnynek a továbbiakban.

A döntő végeredménye: 

Aslan Karatsev-Lloyd George Harris 6/3 6/2

Kiemelt kép forrása: atptour.com