ATP Miami: Bautista Agut-Sinner elődöntő a felső ágon

Kialakult az elődöntő párosítása a felső ágon a Miami Openen. A fináléba kerülésért Roberto Bautista Agut és Jannik Sinner küzd meg egymással. 

A negyeddöntős küzdelmeket Jannik Sinner és Alexander Bublik összecsapása nyitotta meg.  Bublik egy korai breakkel kezdte a találkozót és nagyon sokáig úgy tűnt, hogy elviheti az első játszmát. Sinner azonban az utolsó pillanatban visszajött, majd a rövidítésben 5-3-as hátrányból fordított, és 7-6-tal szettelőnybe került. Bublik az elveszített Tiebreak ellenére nem roppant meg, és két szoros játékot is megnyerve 3-0-ra ellépett. Az olasz viszont nem szeretett volna döntő szettet, összeszedte magát, és innentől kezdve mindösszesen 1 játékot veszített, 6-4-gyel lezárta a mérkőzést. Sinner 1 óra 42 perc játékot követően jutott be pályafutása első ATP 1000-es elődöntőjébe.

A második negyeddöntőben az orosz Daniil Medvedev és a spanyol Roberto Bautista Agut mérkőzött meg egymással. A találkozó magabiztos adogatójátékokkal indult, majd a spanyol tudott veszélyesebben teniszezni fogadóként. Medvedev 3-3-nál még hárítani tudott egy break labdát, azonban 4-4-nél már elveszítette a szerváját. Bautista Agut pedig élt a lehetőséggel, és a következő játékban kiszerválta az első szettet. A második felvonást Medvedev rögtön az adogatása elveszítésével indította, majd 3-1-es hátrányánál már egyre távolibbnak tűnt számára az elődöntő, ugyanis dupla break hátrányba került. A spanyol pedig ahogy azt addig is tette, nagyon magabiztosan hozta a saját szerváit, és 6-2-vel lezárta a mérkőzést. Bautista Agut győzelmével egy lépésre került attól, hogy 2016 után újra döntőt játsszon ATP 1000-es tornán.

A negyeddöntők eredményei: 

Roberto Bautista Agut ( 7 )-Daniil Medvedev ( 1 ) 6/4 6/2

Jannik Sinner ( 21 )-Alexander Bublik ( 32 ) 7/6(5) 6/4

Kiemelt kép forrása: eurosport.com