ATP Miami: Ki lesz a férfi tenisz új mestere?

Kialakult a legjobb négy mezőnye a Miamiben zajló Masters tornán.

Az orosz Andrey Rublev, valamint a lengyel Hubert Hurkacz csatlakozott a már korábban továbbjutó Jannik Sinnerhez, és Robert Bautista Aguthoz a miami torna elődöntőjében, így már biztosan új Masters győztes avatnak Miamiben.

A lengyel játékos a második helyen kiemelt Stefanos Tsitsipas-szal találkozott, és 2 óra 22 perc játék után küldte haza a görög teniszezőt. A mérkőzést Tsitsipas kezdte jobban, meggyőző játékkal 6-2 arányban nyerte az első szettet, ráadásul már a második játszma elején korán breakelőnybe került. Az előny azonban nem tartott sokáig, a lengyel előbb kiegyenlített, majd egy újabb breaknek köszönhetően 6-3-mal kiegyenlített. A döntő felvonásban kinyílt az olló a két játékos között, a görög fizikailag sem bírta a végét, így Hurkacz jutott karrierje első Masters elődöntőjébe.

A nap másik összecsapásán az orosz Andrey Rublev a korábban Karatsevet, és Schwartzmant is búcsúztató Sebastian Kordával találkozott. Az amerikai játékos végig partiban volt az egyik legjobb (ha nem a legjobb) formában lévő játékossal, nagyszerűen hárította Rublev break lehetőségeit, és több alkalommal is elvette Rublev adogatását, de a fontosabb pontoknál az orosz koncentrált jobban, és 7-5 7-6-tal jutott a legjobb négy közé.

Kép forrása: twitter.com/atptour