Tipsarevic: Djokovic folyamatosan sokat tesz a teniszért

2021. április 6.
by HerczegGabor

A szerb világelső Novak Djokovic néhány hete megdöntötte Roger Federer rekordját a világranglista élén eltöltött hetek számában, és jó eséllyel beérheti a legnagyobb riválisait a legtöbb megnyert Grand Slam-trófeák számában is.

A szerb a pályán kívül is nagyon aktív szerepet tölt be a tenisz világábban, folyamatosan komoly lépéseket tesz annak érdekében, hogy javítsa a játékosok helyzetét az ATP Tour-on, elősegítette a pénzdíjak igazságosabb elosztását a játékosok között, és megalakította a PTPA-t. A teniszberkeken belül mégis nagyon sok ellenségeskedés éri a szerb világelsőt, de a honfitársa, a korábbi kiváló teniszező Janko Tipsarevic szerint, Djokovic-nak mindig az a vágya, hogy segítsen másokon.

,,Novak hihetetlenül alázatos munkát végez a pályán, és azon kívül is. Valószínűleg ő a legkevésbé materialista ember, akivel valaha is találkoztam. Amióta ismerem Novakot semmilyen módon nem változott emberileg, ő még mindig egy nagyszívű srác, aki mindenkinek segít, különösen Szerbiának és a csapattársainak.” – mondta Tipsarevic a Double Bagel Podcastnak.

kiemelt kép: tennisworldusa.org