Jó hírek érkeztek Nadal állapotáról a salakszezon előtt

Rafael Nadal hátsérülés miatt az Australian Open negyeddöntője óta nem versenyzett, de jövő héten kezdődik az év számára legfontosabb időszaka

Rafa orvosa, Ángel Ruiz Cotorro pozitívan nyilatkozott a 34 éves salakkirály formájáról: “Nagyon keményen edz, minden rendben van vele. A salakos versenyek a legfontosabbak a számára. Először Monte Carlo, de a végső cél természetesen a Roland Garros megnyerése.”

Valóban, a közösségi oldalakon megjelenő kis videók tanúsága szerint is a szokott intenzitással folyik a felkészülés a manacori Nadal-akadémián. Rafa edzőpartnere az akadémián pallérozódó norvég, világranglista 22. Casper Ruud.

Nadal szokatlan módon harmadik kiemelt lesz a jövő heti Monte Carlo Mastersen a világranglistán őt jelenleg megelőző Novak Djokovic és Daniil Medvedev mögött. A majdani Roland Garros kiemelés szempontjából is fontos tehát a jó szereplés, hogy visszaszerezze a világranglistás helyezését.

Tavaly a koronavírus járvány miatt nem rendezték meg a monte-carlói tornát, 2019-ben pedig az a Fabio Fognini emelhette fel a trófeát, aki éppen Rafael Nadalt búcsúztatta a negyeddöntőben. De a spanyol már tizenegy alkalommal diadalmaskodott a hercegségben, így mindig esélyesként vág neki a tornának.

Forrás

A kiemelt kép forrása: www.tennisworldusa.org