Sinner szerint a fiatalok még nem elég jók a Nagy Hármas legyőzéséhez

2021. április 8.
by kert

Bár döntőt játszott Miamiban, az ifjú olasz úgy véli, generációjának még rengeteget kell dolgoznia, hogy magabiztosan léphessenek pályára Djokovic, Federer vagy Nadal ellen

Jannik Sinner történelmet írt azzal, hogy döntőbe jutott a múlt heti Miami Mastersen: előtte csak három tinédzser korú játékos, bizonyos Novak Djokovic, Rafael Nadal és Andre Agassi tudott 1000-es tornadöntőt játszani.

Mégis úgy gondolja, a trónkövetelők, beleértve saját magát is, egyelőre nem nyújtanak elég kiegyensúlyozott teljesítményt, hogy akár csak megközelítsék a Nagy Hármas elmúlt 15 évben látott dominanciáját.

Mire alapozza ezt a kijelentést? A dubai 500-as torna döntőjét egy szabadkártyás és egy selejtezőből feljutott versenyző, Aslan Karatsev és Lloyd Harris vívta. A miami tornán az első húsz kiemelt nem jutott el a fináléig, pedig a Top 10-ből öten is indultak.

Sinner korához képest mentálisan nagyon erősnek és érettnek tűnik, mégis úgy gondolja, amíg hiányzik a konzisztencia a fiatalokból, addig nem lehetnek a nagy öregek sikeres kihívói: “Ahogy én látom, még jó pár évbe telik, mire stabilan meg tudjuk verni őket. Ez lehet két év, öt év, nem tudom.”

Saját miami vereségéről így nyilatkozott Sinner: “A fontos pillanatokban sok hibát követtem el, de alapvetően irányítani tudtam a mérkőzést. Ennek örülök. De tudom, hogy fizikálisan, technikailag és fejben is sokat kell még fejlődnöm. Nem csak döntőket akarok játszani, hanem tornákat akarok nyerni.” – összegezte terveit.

Forrás

A kiemelt kép forrása: lastwordonsports.com