Toni Nadal visszatér…egy kicsit

Rafael Nadal nagybátyja és korábbi edzője 2017 után ha ideiglenesen is, de újra beszáll az ATP Tour vérkeringésébe.

Négy évvel ezelőtt döntött úgy unokaöccsével, a Salakkirállyal, hogy szétválnak útjaik, ám Toni Nadal egy cseppet sem hagyta ott a teniszt és az edzősködést, a Rafa Nadal Teniszakadémián lett oktató, odahaza Mallorcán. A sikerkovács nagybácsi azonban most visszatér és újra csak egy játékosnak fogja szentelni az idejét. Ő pedig nem más, mint a roppant tehetséges Felix Auger-Aliassime.

Megbizatása azonban ideiglenes lesz, ugyanis a salakszezon erejére vállalja el a még mindig csak 20 éves kanadai felkészülését. Ez lesz az első alkalom, hogy nem unokaöccsét veszi “szárnyai alá”, ami egyben szokatlannak is ígérkezik, hiszen Rafát az első ütésektől a 14. Grand Slam-győzelemig patronálta és “képezte ki” a salakpályás tenisz legnagyobb alakját. Az együttműködés megköttetésének megvoltak az előzményei, mert a 2021-es idényre Auger-Aliassime éppen a Nadal-akadémián készült fel, ahol a névadó klasszissal edzhetett és személyesen is konzultált Tonival. A kanadai tehetség pedig nagyon pozitívan beszélt erről a lehetőségről még a tavalyi év végén:

“Boldog vagyok, hogy ott lehettem, talán még annál is jobb volt, mint ahogy azt előzetesen elképzeltem. Az egész akadémiából árad a pozitív kisugárzás: tisztelet, elkötelezettség és szenvedély uralkodik náluk. Folyamatosan kaptam a visszajelzést Tonitól, hogy hogy mozogtam, hogy ütöttem, hogy hogy játszottam. Úgy érzem, a tanácsai hatásosak és biztatóak.”

FAA Toni Nadal

Korábban már találkoztak.
Kép forrása: bolamalera.pt

Az ott töltött időszak alatt az akadémia meg is interjúvoltatta a játékost, ekkor pedig Aliassime azt mondta, abban bízik, hogy a Mallorcán hallottakkal és tanultakkal felvértezve képes lehet elérni jelenlegi célját, azaz top 10-es teniszezővé válni. Kora ellenére a játéka már megvan, ám az eredményeket még nem nagyon tudta ehhez idomítani. 2019-es berobbanása óta hét tornán sikerült eljutnia a döntőig, de mindegyik alkalommal kikapott a finálékban, úgyhogy most már talán csak nyerni kell őt megtanítani. S kitől mástól lehetne ezt jobban megtanulni, mint olyasvalakitől, akinek Nadal a vezetékneve?

(via)

Borítókép forrása: tennistonic.com