Mouratoglou: Csupán idő kérdése és Tsisipas Grand Slamet fog nyerni

2021. április 10.
by HerczegGabor

A kiváló francia edző és sportkommentátor Patrick Mouratoglou úgy véli, hogy már nem kell sokat várni Stefanos Tsisipas első Grand Slam sikerére.

Mouratoglou már egy ideje a görög teniszező csapatát erősíti, így már tisztán látja, hogy milyen szinten van mind fizikálisan, mind mentálisan a legjobbakhoz képest. Tsitsipas jelenleg az ötödik helyen áll a világranglistán, és már korábban megmutatta, hogy a legjobbak között a helye, két évvel ezelőtt karrierje csúcsaként megnyerte az év végi világbajnokságot.

Máris megverte a legjobbakat, Roger Federert egy Grand Slam-versenyen, Novak Djokovic-ot és Rafa Nadal-t pedig egy-egy ATP 1000-es Masters tornán. Korábban még nem volt meg a kellő rutinja, és sajnos már a korai körökben búcsúzott a Grand Slam-tornákon. Egy tizenöt napig tartó GS során sajnos vannak jó és rossz napjaid is, ahhoz, hogy az utolsó mindent eldöntő mérkőzést is meg tudd nyerni, képesnek kell lenned a rosszabb napjaidon is győzni. Úgy gondolom, hogy igen a válasz arra a kérdésre, hogy nyerhet-e Grand Slam-versenyt, ez csupán idő kérdése, azt viszont nehéz megmondani, hogy mikor, de nagyon jó úton jár a céljai megvalósításához. “– mondta Mouratoglou.

Tsitsipas mentális erősségének fejlődését kiválóan tükrözte már az, hogy az idei Australian Open-en két szett hátrányból sikerült megfordítania a spanyol Rafael Nadal elleni találkozóját.

,,Ezekben a döntő pillanatokban gyakran pánikba esett, és romlott a játéka, nagyon gyorsan és röviden játszott, az alapvető stresszhez, kapott még egy adagot. Ha laposan játszol, a labda laposan tér vissza, és a nagy nyomás miatt nem tudod felgyorsítani a teniszedet. Azt hiszem, ezt megértette, és most már sokkal koncentráltabban játszik azokban a pillanatokban, amikor rendkívüli nyomás alatt áll.”-nyilatkozta Mouratoglou.

kiemelt kép: metro.co.uk