Pablo Carreno Busta nyerte a spanyol házidöntőt Marbellában

Pablo Carreno Busta nyerte az ATP 250-es Marbella-i versenyt. A spanyol teniszező a fináléban honfitársát, a 23 éves Jaume Munart győzte le döntő szettben. 

A Marbella-i ATP versenyt a spanyolok uralmuk alá vették, hiszen Pablo Carreno Busta, Albert-Ramos Vinolas, Carlos Alcaraz Garfia és Jaume Munar játszott az elődöntőben. A döntőbe kerülésért végül Carreno Busta döntő szettben múlta felül Ramos-Vinolast, míg Munar két játszmában jutott tovább Alcaraz Garfiával szemben.

Jaume Munar az első játszmában csak egy rövid ideig tudott partiban lenni honfitársával, hiszen Carreno Busta 1-1 után teljes mértékben átvette az irányítást, és 6-1-gyel 35 perc játékot követően vezetést szerzett. A fiatalabbik spanyol ezt követően viszont megérkezett a mérkőzésbe, és a második felvonásban 2-2 után már nem bukott gamet, így kiharcolta a döntő szettet. A harmadik játszma közepén Carreno Busta csinálta meg a breaket, azonban Munar azonnal tudott rá reagálni, és minden kezdődhetett elölről. Munar ugyan remekül küzdött, mégis Carreno Busta nagyobb rutinja eldöntötte ezt a mérkőzést. A torna első kiemeltje 4-4-nél egy igen hosszú játékban a hetedik break labdáját értékesítve elvette ellenfele szerváját, majd magabiztosan lezárta a találkozót.

Pablo Carreno Busta 2019-es Chengdou-i sikere után tudott újra egyéni ATP versenyt nyerni, amivel rohamosan közelít a TOP 10 felé, hiszen 3 pozíciót javítva a 12. helyet foglalja majd el a legfrissebb világranglistán.

A döntő végeredménye: 

Pablo Carreno Busta ( 1 )-Jaume Munar 6/1 2/6 6/4

Kiemelt kép forrása: atptour.com