Nadal Auger Aliassime-mal edzett Monte-Carlóban

A fiatal kanadai lassan a Nadal-klán tiszteletbeli tagjának tekinthető, hiszen új edzője nem más, mint Toni Nadal

Vasárnap elrajtolt a 2021-es salakszezon a Rolex Monte-Carlo Masters főtáblás küzdelmeivel. Minden versenyző gőzerővel készül az új borításon, természetesen a salakkirány, világranglista harmadik Rafa Nadal is.

Vasárnap a 20 éves kanadai, Felix Auger Aliassime volt az edzőpartnere, így újra együtt dolgozhatott nagybátyjával, “Uncle” Tonival is, aki a Monte-Carlo előtti héten kezdte meg az együttműködést Auger Aliassime-mal.

Nadalt természetesen megkérdezték, mit szól az új párosításhoz. A spanyol minden jót kívánt Toninak, és azt mondta, biztos benne, hogy az az edző, aki őt 16 Grand Slam címhez segítette hozzá, hasznos munkát végez majd a kanadai bombatehetséggel is. Auger Aliassime ezentúl a Nadal Akadémián edz, hiszen Toni Nadal itteni sportigazgatói állását is megtartja.

Az edzés intenzív volt, és úgy tűnt, mindketten jó formában vannak. Nadal szeret fiatalokkal edzeni a komoly versenyeket megelőzően: az Australian Open előtt az olasz Jannik Sinner, a salakszezon előtt pedig otthon, Manacorban a norvég Casper Ruud volt a partnere.

Az év első 1000-es tornáján Auger Aliassime a chilei Christian Garin ellen kezd hétfőn, Nadal pedig a Federico Delbonis-Adrian Mannarino összecsapás győztese ellen lép pályára a második fordulóban. Bár Rafa szezonja nem indult túl jól, hiszen az Australian Openen a negyeddöntőben búcsúzott Stefanos Tsitsipas ellen, majd egy hátsérülés miatt nem versenyzett, salakon mindig esélyes.

Monte-Carlóban tizenkettedik trófeájáért indul harcba. Egy jó kezdés nagy lendületet adhatna neki a szezon további részére, és jó eséllyel vághatna neki az egy héttel elhalasztott Roland Garrosnak. Egy esetleges párizsi győzelemmel 21-re növelné Grand Slam trófeái számát, és megelőzné Roger Federert, akivel jelenleg holtversenyben csúcstartók.

Forrás

A kiemelt kép forrása: tennistonic.com