Nadal könnyedén jutott be a negyeddöntőbe Monte-Carloban

Rafael Nadal nagyon magabiztosan került a legjobb 8 közé Monte-Carloban. A spanyol teniszező mindösszesen 2 játékot veszítve győzte le a bolgár Grigor Dimitrovot. 

Rafael Nadal miután két szettben jutott tovább az argentin Federico Delbonis-szal szemben, a negyeddöntőbe kerülésért a bolgár Grigor Dimitrovval mérkőzött meg. A spanyol alaposan bekezdett, hamar ellépett 5-0-ra, és azt követően, hogy a bolgár feliratkozott az eredményjelző táblára, kíméletlenül besöpörte az első szettet. A második felvonás sem hozott szorosabb küzdelmet, Nadal dupla break előnnyel 4-0-ás vezetéshez jutott, majd nem sokkal később 6-1-gyel lezárta a találkozót. A 11-szeres Monte-Carlo-i bajnokra a legjobb 8 között az első igazi erőpróba vár, hiszen az orosz Andrey Rublev lesz az ellenfele, aki döntő szettben győzte le a spanyol Roberto Bautista Agutot.

A játéknap utolsó mérkőzése késhegyig menő küzdelmet hozott. Pablo Carreno Busta már nagyon közel állt a továbbjutáshoz, azonban a norvég Casper Ruud a döntő szettben két mérkőzéslabdát hárított 5-3-as hátrányánál, majd megfordította a találkozót. A 22 éves teniszező a negyeddöntőben az olasz Fabio Fogninival játszik.

A nyolcaddöntők eredményei: 

Andrey Rublev ( 6 )-Roberto Bautista Agut ( 9 ) 7/6(2) 5/7 6/3

Casper Ruud-Pablo Carreno Busta 7/6(4) 5/7 7/5

Rafael Nadal ( 3 )-Grigor Dimitrov ( 14 ) 6/1 6/1

Kiemelt kép forrása: atptour.com