Monte-Carlo Masters: Rublev kiejtette Nadalt!

A Monte-Carlo Masters immáron Rafael Nadal nélkül folytatódik. A Salakkirályt az orosz Andrey Rublev késztette búcsúra. 

A mai játéknap leginkább várt mérkőzése természetesen Rafael Nadal és Andrey Rublev összecsapása volt. A két játékosnak ez volt az első salakpályás meccse egymás ellen, az eddigi 2 kemény borításon megrendezett találkozót egyaránt a spanyol nyerte meg.

Rafael Nadal olyan álmoskásan kezdte a találkozót, és ennek eredményeképpen rögtön break hátrányban találta magát. A Salakkirály ugyan 0-2 után a következő két játékot abszolválni tudta, azonban onnantól kezdve az orosz zsinórban 4 gamet megnyerve 6-2-vel elvitte az első szettet. A második felvonásban a spanyol egyre nehezebb helyzetbe került az adogatása elvesztésével, de érezhető volt, hogy van visszaút, miután egy több, mint 10 perces játékot követően elkerülte a dupla break hátrányt. Rublev hiába vezetett 4-2-re, innentől kezdve csak Nadal tudott újabb gamet csinálni a játszma során, és közel két óra után következhetett a döntő szett. A spanyolnál volt az óriási lélektani előny, aki azonban a megnyert második játszmából nem igazán tudott erőt meríteni. A harmadik szett három breakkel kezdődött, majd Rublev pillanatai következtek. Az orosz 2-1 után momentumok alatt ellépett 5-1-re, majd miután Nadal hozta a saját adogatását, lezárta a találkozót. Rublev tehát elbúcsúztatta a 11-szeres Monte-Carlo-i bajnok Rafael Nadalt, és a döntőbe jutásért a norvég Casper Ruudal mérkőzik meg, aki a délután folyamán legyőzte két szettben a címvédő Fabio Fogninit.

A Monte-Carlo-i verseny másik elődöntőjét Stefanos Tsitsipas és Daniel Evans vívja meg egymás ellen. A görögnek mindösszesen 1 szettet kellett lejátszania, hiszen a spanyol Alejandro Davidovich Fokina az első játszmát követően sérülés miatt feladta a találkozót. Daniel Evans pedig a nap egyik legkiélezettebb mérkőzését nyerte meg, miután szetthátrányból fordítva legyőzte a belga David Goffint.

A negyeddöntők eredményei: 

Daniel Evans-David Goffin ( 11 ) 5/7 6/3 6/4

Stefanos Tsitsipas ( 4 )-Alejandro Davidovich Fokina 7/5 0/0-nál Davidovich Fokina feladta

Andrey Rublev ( 6 )-Rafael Nadal ( 3 ) 6/2 4/6 6/2

Casper Ruud-Fabio Fognini ( 15 ) 6/4 6/3

Kiemelt kép forrása: sandiegouniontribune.com