Djokovic visszautasítja, hogy a rekordok megszállottja lenne

2021. április 20.
by kert

A szerb világelső Rafael Nadal kijelentésére reagált

A spanyol salakkirály a héten zajló Barcelona Openen beszélt arról, hogy szerinte Novak Djokovicot sokkal jobban érdekli a megnyert Grand Slamek száma, mint őt magát.

Djokovic, aki a héten szülővárosában, Belgrádban játszik a Budapestet váltó 250-es tornán, így reagált:

“Rafának joga van hozzá, hogy elmondja a véleményét rólam. Én személy szerint nem gondolom magam megszállottnak, de valóban szenvedélyesen vágyom rá, hogy elérjem a céljaimat, és ezt ki is fejezem.”

“Sosem okozott problémát, hogy felvállaljam, ezt vagy azt a rekordot meg akarom dönteni. Nem hiszem, hogy rossz dolog, ha egyenesen kommunikálunk, nemcsak a teniszrekordokat illetően, hanem akár a sportpolitikáról is.”

“Fiatal versenyzőként is őszintén megmondtam: világelső akarok lenni, és Grand Slameket akarok nyerni. Aztán ezek a célok bővültek, és újabbakat tűztem ki magam elé. Ez az én filozófiám.”

Djokovicot ezután arról kérdezték, vajon miben különböznek az ő motivációi Nadalétól:

“Minden tiszteletem Nadalé, ő a legnagyobb ellenfelem. A tenisz iránti alázata és elkötelezettsége egyedülálló. De az ő motivációjáról ő tudna beszélni. Ami engem illet, imádom ezt a sportot, ezért vagyok továbbra is a pályán. Azért versenyzem még mindig, mert van bennem tűz és vágy, hogy győzzek. Amíg a szeretteim támogatnak ebben, addig folytatom.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: 7news.com.au