Tsitsipas: Elárasztanak az érzelmek és a nosztalgia

2021. április 20.
by HerczegGabor

Stefanos Tsitsipas győzelmével zárult a vasárnap befejeződött Monte-Carlo-i salakos mesterversenyt, miután legyőzte két játszmában az orosz Andrey Rublev-et, így ezzel megszerezte karrierje első ATP 1000-es tornagyőzelmét is.

A görögnek ez volt a harmadik ATP 1000-es döntője pályafutása során, de a korábbi két fináléjának a helyszínét vesztesként volt kénytelen elhagyni. Az első döntőjét 2018-ban Nadal ellen szenvedte el Torontóban, a másodikat pedig Djokovic ellen 2019-ben Madridban. Tsitsipas úgy nyerte meg első mesterversenyét, hogy egyetlen bréklabdát sem kellett hárítania az egész meccs alatt, és az első adogatásainál a labdamenetek 86%-át megnyerte.

,,Hihetetlen hetem volt Monte-Carlóban. Még mindig nem hiszem el, ami történt, jelenleg elárasztanak az érzelmek és a nosztalgia. Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernem életem első ATP 1000-es tornáját. Mindketten megérdemeltük, hogy a döntőbe jutottunk, nagyon színvonalas mérkőzést vívtunk Andrey-el, elképesztő show-t csináltunk, talán ez volt most a karrierem eddigi egyik legjobb hete itt, Monte-Carloban. ’’– nyilatkozta Stefanos Tsitsipas.

kiemelt kép: atptour.com