Thiem: Teljes mértékben versenyképes szeretnék lenni

2021. április 21.
by HerczegGabor

A világranglista negyedik osztrák Dominic Thiemnek továbbra is a legnagyobb álma, hogy Roland Garros bajnok lehessen, de jelenleg még nem biztos abban, hogy idén képes lehet-e erre.

Az osztrák játékos tavaly óriási áttörést ért el azzal, amikor megnyerte a német Sascha Zverev elleni US Open finálét, ezzel elhódítva karrierje első Grand Slam-trófeáját. Azóta viszont nem tudott kiemelkedőt alkotni, az év eleji Australian Open negyedik fordulójában meglepetésre nagyon simán kikapott a bolgár Dimitrovtól, Dohában a negyeddöntőben búcsúzott a spanyol Bautista-Agut-tal szemben, Dubai-ban pedig már a második forduló jelentette neki a végállomást a selejtezőből érkező dél-afrikai Lloyd Harris ellen. Ennek következtében Thiem visszautazott Ausztriába, hogy az edzésre összpontosítson, de azóta térdsérülést szenvedett, amely miatt vissza kellett lépnie a héten zajló belgrádi tenisztornától is. Az osztrák ennek ellenére is próbál optimista lenni, különösen a kedvenc borítása tekintetében.

,,A Roland Garros megnyerése továbbra is a legnagyobb vágyam. Nyilvánvalóan van egy edzéstervem, viszont sajnos régóta nincsenek meccseim, főleg a legerősebb játékosok ellen, ami hiányzik, és így nem tudom, hogy hol is állok a felkészülésben. Remélem, hogy hamarosan már játszhatok ellenük néhány jó meccset Madridban és Rómában. Teljes mértékben versenyképes akarok lenni majd Párizsban, ez a legfőbb ambícióm jelenleg. Szeretnék majd jól szerepelni a tokiói nyári olimpián is, és egy elcsípett érem maga az álom lenne számomra, de ez a világesemény jelenleg még függ a kialakult pandémiás helyzettől. Mindenesetre nem hagyom, hogy ez elvegye a teniszezés iránti szenvedélyem, mert bízom benne, hogy hamarosan visszatér minden a régi megszokott teniszélményhez.’’ – mondta Dominic Thiem a Der Standardnak.

kiemelt kép: eurosport.co.uk