ATP Barcelona: Sinner-Tsitsipas elődöntő az alsó ágon

Megkezdődtek a negyeddöntős küzdelmek Barcelonában. Jannik Sinner és Stefanos Tsitsipas is magabiztosan jutott be a legjobb 4 közé. 

Az első negyeddöntőben rögtön egy igazi slágermeccs következett, Jannik Sinner és Andrey Rublev találkozója nyitotta meg a programot. Az első játszmában mind a két játékos megnyerte az első adogatását, innentől kezdve pedig a szett során Rublev nem sok vizet zavart. Sinner kétszer is elvette az orosz szerváját, és magabiztosan 6-2-vel vezetést szerzett. A második felvonásban az olasz nagy lépést tett 3-3-nál a győzelem felé, azonban break előnye hamar semmisé vált. Rublev igyekezett kiharcolni a döntő szettet, Sinner viszont a rövidítésben erősebb maradt fejben és végül is két játszmában eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Sinner két játszmában búcsúztatta Rublevet
Kép forrása: atptour.com

A második negyeddöntőben a friss Monte-Carlo-i bajnok Stefanos Tsitsipasra újabb kemény feladat várt, hiszen Felix-Auger Aliassime ezen a héten remekül teniszezett. Az első játszmában a kanadainak adódott először break lehetősége, azonban ez kihasználatlanul maradt. Auger-Aliassime-mel ellentétben Tsitsipas 3-ból 2 break labdát értékesített, és 6-3-mal elvitte az első szettet. A második felvonás sem hozott szorosabb küzdelmet, a görög a játszma közepén elvette ellenfele adogatását, és egy újabb 6-3-ra megnyert szettel lezárta a találkozót.

A negyeddöntők eredményei: 

Jannik Sinner ( 11 )-Andrey Rublev ( 3 ) 6/2 7/6(6)

Stefanos Tsitsipas ( 2 )-Felix Auger-Aliassime ( 10 ) 6/3 6/3

Kiemelt kép forrása: atptour.com