ATP Barcelona: Spanyol házi elődöntő a felső ágon

A barcelonai ATP 500-as tornán kialakult az elődöntő mezőnye. A felső ágon a döntőbe jutásért Rafael Nadal és Pablo Carreno Busta mérkőzik meg egymással. 

Rafael Nadal nem kezdte zökkenőmentesen a barcelonai versenyt, hiszen mind a két eddigi mérkőzésén döntő szettre kényszerült, az elődöntőbe jutásért pedig a brit Cameron Norrieval csapott össze. A spanyol az előző meccséhez hasonlóan ismét repülőrajtot vett, és az első játszmában 1-1-et követően már nem veszített több játékot. A második felvonást Nadal ugyan jól kezdte, break előnye azonban 4-3-as vezetésénél elfogyott. A 20-szoros Grand Slam győztes ennek ellenére nem szeretett volna megint  túlórázni, elvette újra Norrie adogatását, és utána saját szervája megnyerésével lezárta a találkozót.

Rafael Nadal ellenfele az elődöntőben honfitársa, Pablo Carreno Busta lesz. A spanyol teniszező egy késhegyig menő ütközetet vívott Diego Schwartzman-nal. Nagyon úgy nézett ki, hogy az argentin lehet a befutó az utolsó elődöntős helyre, azonban Carreno Busta a döntő szettben 5-2-es hátrányból 7-5-tel fordítani tudott, így 2018 után újra bejutott a barcelonai verseny elődöntőjébe.

A negyeddöntők eredményei: 

Rafael Nadal ( 1 )-Cameron Norrie 6/1 6/4

Pablo Carreno Busta ( 6 )-Diego Schwartzman ( 4 ) 6/4 3/6 7/5

Kiemelt kép forrása: barcelonaopenbancsabadell.com