Djokovic: Nagyon nagy veszteség a tornánk számára, hogy nincs itt Dominic

2021. április 23.
by HerczegGabor

A szerb világelső Novak Djokovic szerint Dominic Thiem hiánya óriási veszteség a belgrádi torna számára, de szinte biztos benne, hogy kimerültséggel küzd az ATP, és a rendező országok által létrehozott COVID korlátozások miatt.

Thiem ebben az évben szinte csak árnyéka a régi önmagának,  tavalyi első Grand Slam sikere óta csak meglepő vereségek fémjelzik az eredményeit. Az osztrák jelenleg a térdsérüléséből próbál felépülni, és korábban elmondta, hogy szinte minden örömétől megfosztották, és így nem nagy élmény sem az utazás, sem a teniszezés. Djokovic szerint Thiem valószínűleg csak egy a sok játékos közül, akik jelenleg is ilyen problémákkal bajlódnak.

,,Nagyon nagy veszteség a tornánk számára, hogy nincs itt Dominic. A teniszvilágnak óriási szüksége van rá, mert egy Grand Slam-bajnok és a világ egyik legjobb játékosa. Nagyon izgatott voltam, hogy idén indul Belgrádban, és sajnálom, hogy mégsem lehet itt velünk. Hallottam, hogy küzd mind mentálisan, mind pedig lelkileg a “buborékversenyek” miatt, amit teljesen megértek, mert mindannyian átéljük ezt. A játékosok többsége szintén mentális és motivációs problémákat tapasztal manapság, üres lelátók előtt játszik, utazik és nem tud kimenni a szállodai szobájából sem, csak a teniszpályákra és a szállodára korlátozódik a mozgásuk. ’’-nyilatkozta Djokovic a belgrádi sajtónak.

kiemelt kép: essentiallsports.com