Rafael Nadal tizenkettedszer lett Barcelona bajnoka

Rafael Nadal tizenkettedik alkalommal hódította el a barcelonai trófeát. A spanyol a döntőben egy drámai mérkőzésen győzte le a görög Stefanos Tsitsipast. 

A barcelonai ATP 500-as tornán két olyan játékos jutott be a döntőbe, akiknek nem ez volt az első fináléjuk Katalónia fővárosában. Rafael Nadal és Stafanos Tsitsipas 2018-ban szintén a döntőben találkoztak, akkor a Salakkirály könnyedén nyerni tudott. A spanyol a tizenkettedik tornagyőzelméért hajtott Barcelonában, a görög pedig igyekezett zsinórban második versenyét megnyerni Monte-Carlo után.

Tsitsipas egy korai breakkel indította a mérkőzést, aki egy ideig remekül őrizte az előnyét. A görög 4-3-ra vezetett, a játszma végjátékát azonban Nadal bírta jobban fejben. A spanyol miután semmisé tette ellenfele break előnyét, fogadó lehetőségeket hárítva megnyerte saját adogatását, majd újra elvette Tsitsipas szerváját, így 6-4-re hozta az első szettet. A második felvonásban a görög ugyanott nyerte el Nadal adogatását, mint az első játszmában, ám a 20-szoros Grand Slam győztes hamar vissza tudott jönni a break hátrányból. Nagyon úgy nézett ki, hogy ez a döntő két szettben fog eldőlni, azonban Tsitsipas saját szervája mögött előbb hárított két mérkőzéslabdát, majd Tiebreakban kiegyenlített. A döntő játszmában mind a két játékos nagyon magabiztosan adogatott, 5-4-nél viszont a görög fogadóként egy pontra került a győzelemtől. Nadal azonban ismét megmutatta klasszisát, hiszen hárította a meccslabdát, majd két nagyon szoros gamet megnyerve lezárta a találkozót. A spanyol egy óriási csatát nyert meg 3 óra 40 perc játék után.

Rafael Nadal egy drámai mérkőzésen ülhetett vissza a trónra Barcelonában, összességében tizenkettedszer nyerte meg ezt a tornát.

A döntő végeredménye: 

Rafael Nadal ( 1 )-Stefanos Tsitsipas ( 2 ) 6/4 6/7(6) 7/5

Kiemelt kép forrása: atptour.com