Tsitsipas: Az új korszakban nem lesz Nagy Hármas

A görög Stefanos Tsitsipas úgy véli, hogy a férfi tenisz abba az irányba halad, hogy több tehetséges játékos uralhatja majd egyszerre a tenisz élvonalát a közeljövőben, nem úgy, mint a ,,Nagy Hármas” korszakában.

Az elmúlt másfél évtizedben Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic olyan mértékben uralta a sportágat, amelyet eddig még soha nem láthattunk. Ők hárman eddig összesen 58 Grand Slam-tornát nyertek, és a tenisz szinte minden eddigi rekordját megdöntötték.

A görög lehet talán majd a legközelebb ahhoz, hogy átvegye a stafétabotot a ,,Nagy Hármastól”, hiszen már jó ideje megszilárdította a helyét a TOP 10-ben, és úgy látszik már fel tudja venni a harcot a legnagyobb teniszezőkkel is. Egyre inkább látszódik az is, hogy a fiatalabb korosztály bontogatja a szárnyait, és egyre nagyobb skalpokat képesek begyűjteni az ATP Touron. A görög szerint olyan fiatal sztároké lehet a jövő, mint Lorenzo Musetti, Jannik Sinner, Felix Auger-Aliassime, Denis Shapovalov, Alexander Zverev vagy Andrey Rublev, ők mindannyian keményen dolgoznak a sikerért, és ennek lassan, de meglesz az eredménye.

,,Azt hiszem, a mi generációnk teljesen más lesz. Már jó ideje megszoktuk, hogy folyton a ,,Nagy Hármast” emlegetjük, én viszont úgy érzem, hogy mi majd a nagy hatos vagy a nagy nyolcas leszünk. Úgy gondolom, hogy így sokkal izgalmasabb lesz majd mind a játékosok, mind a nézők számára, hogy több nagy játékos verseng majd egymással.” – nyilatkozta Tsitsipas.

kiemelt kép: atptour.com