Zverev: Van benne bőven potenciál, de hosszú út áll még előtte

2021. április 27.
by HerczegGabor

A 2018-as ATP-világbajnok Alexander Zverev nagyon tiszteli a fiatal olasz tehetség Jannik Sinnert, viszont tudja, hogy nagyon hosszú utat kell még neki megtennie, hogy a legjobb teniszezők között ragadjon.

Zverevet, aki még maga is csak 24 éves, teljesen lenyűgözte Jannik Sinner idei teljesítménye, hiszen a fiatal olasznak a 2021-es kiváló eredményei alapján először sikerült beférkőznie a világ húsz legjobb teniszezője közé. A mindössze 19 éves teniszező már két ATP-tornát nyert eddigi karrierje során, és a hónap elején Miamiben bejutott élete első Masters döntőjébe is, ezzel pedig 2005 ő lett a legfiatalabb játékos, aki képest volt erre. Akkor ugyanezt egy bizonyos Rafael Nadal vitte véghez.

Sinnert már így is sokan a következő generáció legnagyobb tehetségei között tartják számon, viszont ez komoly nyomással és elvárásokkal is jár majd. Ezt jól tudja Zverev is, aki 21 éves koráig három Masters címet nyert meg, és a világranglista harmadik helyén is szerepelt már, tavaly pedig először jutott Grand Slam döntőbe, ahol az osztrák Dominic Thiem győzte le egy gigászi ötszettes küzdelemben.

Sinner a múlt héten Barcelonában versenyzett, és nagy meglepetésre legyőzte az idén kirobbanó formában teniszező orosz Andrey Rublevet, aki a torna negyedik kiemeltje, és a világranglista hetedik helyét foglalta el épp akkor. Ezzel újabb komoly skalpot gyűjtött be a fiatal olasz, de a következő körben már megállította őt a későbbi döntős görög Stefanos Tsitsipas.

,,Most olyan szakaszban van, mint én amikor 19 vagy 20 éves voltam, csak teniszezni nyomás és konkrét elvárások nélkül, ez a lehető legjobb érzés szerintem. Ha továbbra is ilyen ütemben fejlődik, akkor nagyon gyorsan bekerülhet a TOP 10-be is akár. Valahányszor összefutok vele, mindig azt hiszem, hogy fél fejjel megint magasabb lett. Van benne bőven potenciál, de hosszú út áll még előtte. El fog még veszíteni néhány olyan mérkőzést, amit nem lett volna szabad, de ezt át kell élnie, ez normális és a versenysport velejárója. Nekem ugyanez a szituáció volt 2019-ben, de általában mindenkinek van egy ilyen időszak a karrierjében.’’ – mondta a bild.de-nek Zverev.

 

kiemelt kép: tennisworldusa.org