Federer új szintre emelte a teniszt

2021. április 28.
by kert

A hatszoros Grand Slam bajnok Boris Becker beszélt arról, szerinte milyen lenne az ideális befejezés a svájci számára

A korábbi világelső német úgy gondolja, Roger Federernek már nagyon gondosan kell kiválasztania a tornákat, amelyeken elindul.

A svájci 13 hónapot hagyott ki két térdműtétje miatt, és sokan aggódtak, hogy ez akár karrierje végét is jelentheti. De ő keményen edzett, és márciusban vissza is tért a dohai ATP versenyen. A Nikoloz Basilashvili elleni negyeddöntős vereség után azonban úgy döntött, egyelőre nem versenyez tovább, hanem hazatér és az edzésekre, a fizikai felkészülésre koncentrál.

Bár a fókusz bevallottan Wimbledon és a tokiói olimpia lesz számára, nem hagyja ki a Roland Garrost sem. Felvezető tornaként viszont a tradicionális monte-carlói vagy római salakos verseny helyett otthonában, Genfben lép pályára az ATP 250-es tornán.

Boris Becker a Eurosport Das Yellow vom Ball című podcastjében helyeslőleg kommentálta ezt a döntést:

“Federernek nem szabad elkövetnie azt a hibát, hogy túl sok tornán játszik. Ő fantasztikus példakép, aki más szintre emelte a sportágat. Megérdemli, hogy szépen fejezze be a pályafutását.

“Ahogy én látom, Wimbledon és az olimpia priorizálása tökéletes választás, mert ezeken a borításokon van a legtöbb esélye a győzelemre.” – vélekedett Becker.

A Dohában látott Federerről a német azt mondta, hogy a kor sajnos még a legnagyobbakon is nyomot hagy:

“Egy ütemmel lassabbnak tűnt. Látszott, hogy jó formában van, zseniálisan érzi a labdát, de idősebb korban egyszerűen nehezebben regenerálódik a tested.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: www.essentiallysports.com