Alexander Zverev búcsúzott Münchenben

2021. április 30.
by Airon

Alexander Zverev már a negyeddöntőben búcsúzott a müncheni ATP 250-es tornán. A német játékost, a selejtezőből érkező Ilya Ivashka győzte le.

Alexander Zverev miután szerdán magabiztos győzelemmel mutatkozott be a müncheni ATP 250-es versenyen, az elődöntőbe jutásért a fehérorosz Ilya Ivashka ellen mérkőzött meg.

Ivashka egy korai breakkel nyitotta a találkozót, és nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy az előnye akár a játszma végéig is kitarthat. Zverev viszont az utolsó pillanatban visszajött, 5-5-re alakította az eredményt, majd a rövidítésben jobban bírta az idegek harcát, így 7-6-ra megnyerte az első szettet. A második felvonásban a német karnyújtásnyira került a győzelemtől, miután 4-4-nél elvette ellenfele adogatását, azonban nemhogy nem tudta lezárni a mérkőzést, még el is veszítette a második játszmát 7-5-re. A harmadik szett negyedik játékában Ivashka került először break előnybe, ami azonban nem sokkal később semmisé vált. Zverev annak ellenére, hogy még időben ledolgozta a hátrányát, a saját adogatása mögött továbbra sem tudott hatékony lenni. Ivashka 4-3-nál újból elnyerte a német szerváját, majd könnyedén kiszerválta a mérkőzést. A fehérorosz így a selejtezőből indulva elődöntőt játszhat Münchenben, ahol egy újabb hazai játékossal, Jan-Lennard Struffal találkozik.

A negyeddöntők eredményei: 

Ilya Ivashka-Alexander Zverev ( 1 ) 6/7(5) 7/5 6/3

Jan-Lennard Struff ( 7 )-Filip Krajinovic ( 4 ) 6/4 4/6 7/6(3)

Kiemelt kép forrása: tennishead.net