ATP Madrid: Nadal nyerte a generációk csatáját

Rafael Nadal tükörsimán robogott a legjobb 16 közé Madridban. A spanyol teniszező honfitársát, Carlos Alcaraz Garfiát búcsúztatta két szettben. 

Rafael Nadal bemutatkozott a madridi ATP 1000-es versenyen. A spanyol teniszező készülhetett a generációk csatájára, hiszen a mai napon a 18. életévét betöltő Carlos Alcaraz Garfiával mérkőzött meg.

Rafael Nadal már a mérkőzés elejétől éreztette honfitárásával, hogy hiába számít az egyik legígéretesebb tehetségnek jelenleg, a mai délutánon maximum tanórára érkezett. A 13-szoros Roland Garros bajnok nem teketóriázott sokat, rögtön 5-0-val kezdett, majd miután Alcaraz feliratkozott az eredményjelző táblára, kíméletlenül kiszerválta az első szettet. A második felvonást Nadal az elsőhöz hasonló dominanciával nyitotta, és gyorsan ellépett 3-0-ra. A mallorcai teniszező ugyan a következő játékban elveszítette az adogatását, dupla break előnyét viszont azonnal visszaszerezte, majd ezt már megtartva 6-2-vel lezárta a találkozót. Nadal a következő fordulóban ausztrál ellenféllel méri össze az erejét, azt követően, hogy Alexei Popyrin kisebb meglepetésre két játszmában kiejtette az olasz Jannik Sinnert.

A mai játéknapon Nadal mellett több kiemelt játékos is megkezdte szereplését Madridban. Daniil Medvedev kigyógyulva a koronavírus fertőzésből győzelemmel tért vissza a spanyol Alejandro Davidovich Fokina ellen, Alexander Zverev pedig könnyedén búcsúztatta a japán Kei Nishikorit. A nap legnagyobb rangadóját Aslan Karatsev nyerte meg, miután az Australian Open után ismét legyőzte az argentin Diego Schwartzmant.

A második forduló eredményei: 

Rafael Nadal ( 1 )-Carlos Alcaraz Garfia 6/1 6/2

Alexei Popyrin-Jannik Sinner ( 14 ) 7/6(5) 6/2

Dan Evans-John Millman 6/7(5) 6/3 6/2

Aleander Zverev ( 5 )-Kei Nishikori 6/3 6/2

John Isner-Roberto Bautista Agut ( 9 ) 6/4 6/7(4) 7/6(6)

Aslan Karatsev-Diego Schwartzman ( 7 ) 2/6 6/4 6/1

Federico Delbonis-Albert Ramos-Vinolas 7/6(5) 6/3

Christian Garin ( 16 )-Dominik Koepher 6/3 6/4

Daniil Medvedev ( 2 )-Alejandro Davisovich Fokina 4/6 6/4 6/2

Kiemelt kép forrása: indianexpress.com