ATP Madrid: Nadal kiesett, jöhet a US Open döntő visszavágója

Alexander Zverev szettveszteség nélkül győzte le a Salakkirályt a madridi negyeddöntőben. A nap korábbi meccsén Dominic Thiem is továbbjutott, ő lesz a német ellenfele a legjobb 4 között.

Már csak egy salakos Masters-tornát nyerhet meg Rafael Nadal (1.) a Roland Garrost megelőzően, ugyanis Monte-Carló után hazája fővárosában, Madridban is a legjobb 8 jelentette a mallorcai számára a végállomást. Mostani legyőzője ezúttal a torna 2018-as bajnoka, Alexander Zverev (5.), aki némileg váratlanul rukkolt elő rendíthetetlen teniszével. A 20-szoros Grand Slam-bajnok spanyol a nyitójátszma közepén breakelni tudott és szerválhatott az 5/3-as vezetésért, de az ominózus adogatójátékban nagyon kapkodva játszott, így azonnal tudott rá válaszolni a korábbi világbajnok. Nadal a meccs egészében hatástalanul játszott, kevés nyerővel és sok hibával, ami még ezen a gyorsabb salakon sem várható tőle.

Bajban a Salakkirály?
Kép forrása: essentiallysports.com

Ezzel szemben Zverev bátran teniszezett, mert nagyokat ütni és megmerte kontrázni Nadal magasra pattanó labdáit, az első szettet végül 12 nyerővel és 13 hibával zárta, míg a korábbi világelsőnél ez az arány mindössze 2-7 volt. A 13-szoros Garros-győztes nem volt képes a jelentős javulásra a folytatásra és a második szettben újfent elszenvedett egy breaket. 4/2-es Zverev-vezetésnél volt egy pont mikor azt lehetett hinni, hogy Nadal visszajöhet, mert Zverev több lehetőséget is elszalasztott az 5/2-es álláshoz a játszmán belül. A balkézzel teniszező spanyol azonban a szimpla-break tartásánál nem tudott többet tenni. Zverev adogatóként nyerte meg a találkozót és végül a 28 nyerővel és 25 ki nem kényszerített hibával zárt, ami több, mint imponáló. Joggal lehet feltenni a kérdést: az elmúlt hetek eredményei és teljesítményei adnak-e esélyt arra, hogy Nadal párizsi trónja meginogjon? Andrey Rublev után ugyanis egy újabb kihívó tudott dominánsan játszani vele szemben kedvenc borításán.

Dominic Thiem zsinórban negyedjére elődöntős Madridban.
Kép forrása: sportskeeda.com

Zverev pedig készülhet a tavalyi US Open döntő visszavágójára Dominic Thiem (3.) ellen. Az osztrák játékos a nap első meccsén a várnál nehezebben jutott túl a meglepetésre ilyen sokáig eljutó John Isner ellen. Az amerikai szervagép Rublev és Roberto Bautista Agut skalpja után abban is bízhatott, hogy a kétszeres Garros-döntőst is legyőzze, ám a megnyert első szett után a US Open címvédője megfordította a találkozót. Az alsó ág negyeddöntőit az este folyamán rendezik: Casper Ruud a kazah Alexander Bublikkal mérkőzik meg, míg Matteo Berrettini (8.) ellenfele a chilei Christian Garin (16.) lesz.

Eddigi eredmények

D. Thiem (3) – J. Isner 3/6 6/3 6/4
A. Zverev (5) – R. Nadal (1) 6/4 6/4

A borítókép forrása: twitter.com/WeAreTennis