ATP Madrid: Ruud-Berrettini elődöntő az alsó ágon

A madridi ATP 1000-es versenyen kialakult az elődöntő párosítása az alsó ágon. A döntőbe jutásért Casper Ruud és Matteo Berrettini küzd meg egymással.

A harmadik negyeddöntő két meglepetésember csatáját tartogatta, hiszen Ruud a 16 között Tsitsipast, míg Bublik az orosz Aslan Karatsevet búcsúztatta. A mérkőzés első felében mind a két játékosnak adódott esélye a breakre, ám ezek a lehetőségek egyelőre kihasználatlanul maradtak. A közönség már-már berendezkedhetett egy rövidítésre, csakhogy Ruud egy nagyon hosszú játék végén a negyedik játszma labdáját értékesítette, így 7-5-tel szettelőnybe került. A második felvonásban már elmaradt a szoros küzdelem, 1-1-et követően csak a norvég tudott újabb gamet nyerni. Ruud 1 óra 9 perc játékot követően jutott be karrierje harmadik ATP 1000-es elődöntőjébe.

Casper Ruud ellenfele a döntőbe kerülésért az olasz Matteo Berrettini lesz. A torna nyolcadik kiemeltje meleg pillanatokat élt át, hiszen a chilei Christian Garin szett és break előnyben teniszezhetett ellene. Berrettini azonban előbb a második játszmában 1-3 után zsinórban öt gamet megnyerve kiegyenlített, majd a folytatásban minden szoros játékból jobban jött ki, és lenullázta Garint. A római születésű teniszezőnek 2019 után ez lesz a második Masters elődöntője. Berrettininek ráadásul lesz miért visszavágnia Ruudnak, hiszen tavaly a norvég a Forro Italico Arénában megrendezett negyeddöntőben hazai közönség előtt legyőzte őt.

A negyeddöntők eredményei: 

Casper Ruud-Alexander Bublik 7/5 6/1

Matteo Berrettini ( 8 )-Christian Garin ( 16 ) 5/7 6/3 6/0

Kiemelt kép forrása: eurosport.it