ATP Madrid: Berrettini jutott be másodikként a döntőbe

Matteo Berrettini bejutott karrierje első ATP 1000-es döntőjébe. Az olasz teniszező két játszmában győzte le a norvég Casper Ruudot. 

Alexander Zverev két szettes győzelme után várta ellenfelét a madridi fináléba. Casper Ruud és Matteo Berrettini mérkőzött meg egymással a második elődöntőben, és mind a két játékos azért hajtott, hogy meglegyen az első Masters döntője. A norvégnak ez volt a harmadik. az olasznak a második próbálkozása afelé, hogy ezt a gátat átszakítsa.

Magabiztos adogatójátékokkal kezdődött a találkozó, majd 4-4-nél Berrettini törte meg a csendet. Ruudnak hiába volt ebben a játékban 40-15-je, az olasz mégis breakelni tudott, aki ezt követően könnyedén hozva a saját szerváját 6-4-gyel vezetést szerzett. A norvég ráadásul a folytatásban sem tudott túlságosan hatékony lenni fogadóként, így a mérkőzésébe került, hogy 3-3-nál elveszítette az adogatását. Berrettini a breaket követően is kiválóan szervált, és könnyedén eldöntötte a döntőbe jutás kérdését. A torna nyolcadik kiemeltje 1 óra 23 perc játék után jutott be pályafutása első Masters fináléjába.

A mérkőzés végeredménye: 

Matteo Berrettini ( 8 )-Casper Ruud 6/4 6/4

Kiemelt kép forrása: tennismajors.com