Alexander Zverev 2018 után lett ismét Madrid bajnoka

Alexander Zverev végső győzelmével zárult a madridi ATP 1000-es verseny. A német teniszező a fináléban szetthátrányból fordított az olasz Matteo Berrettini ellen. 

Vasárnap estére már csak egyetlen kérdés maradt Madridban: Alexander Zverev 2018-at követően ismét felül-e a madridi trónra, avagy új Masters bajnokot avatnak Matteo Berrettini személyében. A két játékos eddig háromszor mérkőzött meg egymással, amiből a két római mérkőzésen 1-1 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, majd 2019-ben Shanghaiban Zverev tudott nyerni.

Matteo Berrettininek már az első adogatójátékában igen meg kellett szenvednie a break hátrány elkerülése érdekében, de remekül állta a sarat. A hosszan megnyert játék némileg megnyugtatta az olaszt, aki 3-3-nál elvette Zverev szerváját. Berrettini break előnye azonban igen rövid életűnek bizonyult, hiszen a német azonnal visszajött. Innentől kezdve a játszma további részében a fogadóknak már nem osztottak túlságosan sok lapot, Tiebreak döntött az első szett sorsáról. A rövidítést az olasz parádésan kezdte, ellépett 5-0-ra, majd 6-4-nél két játszmalabdához jutott, a német viszont 6-6-nál egalizált. Ezt követően Zverev is megkapta az esélyt a vezetés megszerzésére, a Tiebreaket mégis Berrettini nyerte meg 10-8-ra.

A második felvonásban Berrettini szépen tette a dolgát, és első adogatóként egy darabig folyamatosan arra kényszerítette Zverevet, hogy fusson az eredmény után. A német azonban egy pillanatra sem rettent meg ennek tudatában, majd 4-4-nél az olasz a mérkőzésen másodszor, és ez esetben a lehető legrosszabb pillanatban elveszítette a szerváját. Zverev pedig, aki ebben a játszmában kiválóan adogatott, nem ismert kegyelmet, és könnyedén lezárta a szettet.

A harmadik játszmában először Berrettininek adódott esélye 2-1-es vezetésénél a breakre, azonban amit az olasz nem tudott megcsinálni, azért a német a következő játékban kegyetlenül büntetett. Zverev a soron következő adogatásait magabiztosan hozta, majd 5-3-nál fogadóként szerezte meg a madridi tornagyőzelmet. A torna ötödik kiemeltje 2 óra 42 perc játékot követően lett végső győztes Spanyolország fővárosában.

Zverev hatalmasat küzdött a második madridi tornagyőzelméért
Kép forrása: eurosport.com.uk

Alexander Zverev teljes mértékben megérdemelten lett Madrid bajnoka. A német pénteken egy rettentően domináns játékkal mattolta Rafael Nadalt, tegnap Dominic Thiem sem tudott neki igazán ellenfele lenni, ma pedig amikor kellett mentálisan összeszedte magát, és fordított Matteo Berrettinivel szemben. Zverev 2018 után foglalhatta el ismét a madridi trónt, úgyhogy csak a fináléban veszített játszmát.

A döntő végeredménye: 

Alexander Zverev ( 5 )-Matteo Berrettini ( 8 ) 6/7(8) 6/4 6/3

Kiemelt kép forrása: twitter.com