WTA Madrid: Sabalenka visszavágott Bartynak és megszakította győzelmi szériáját

Stuttgart után Madridban is belorusz – ausztrál döntőt rendeztek a hölgyeknél, a végeredmény azonban most nem ugyanaz lett.

A fehérorosz Aryna Sabalenka (5.) sikerével zárult a hölgyek Masters-kategóriájú versenye a Mutua Madrid Openen. A stuttgarti 500-as tornadöntő után újfent az ausztrál világelsővel, Ashleigh Bartyval (1.) kellett megmérkőznie egy trófeáért. A korábbi fordulókban Sabalenka remekül játszott, egy ellenfele sem tudott játszmát elvenni tőle, ám amellett sem szabad elmenni, hogy a főtábla alsó ágán Naomi Osaka (2.) és Simona Halep (3.) is idő előtt búcsúzott a versenytől. Bartynak ezzel szemben meg kellett mérkőznie a Roland Garros-címvédő Iga Swiatekkal (14.) és Petra Kvitovával (7.) is, hogy aztán a döntőt a verseny meglepetés-szereplője, a hazai szabad-kártyás Paula Badosa ellen harcolja ki.

Barty Madrid 2021

Habár legutóbbi két egymás elleni találkozújukat Barty nyerte, mind a kettő döntőszettben ért véget, így lehetett arra számítani, hogy ez sem egy sima meccs lesz. Emiatt számított meglepetésnek az, hogy Sabalenka úgy nyerte meg a nyitójátszmát 26 perc alatt, hogy játékot sem veszített el. A 2017-es torontói torna óta ez volt az első alkalom, hogy valaki “lenullázta” Ash Bartyt. A Roland Garros tavalyelőtti győztese viszont össze tudta szedni magát a folytatásra, ugyanis a második szettben kétszer is elvette a fehérorosz szerváját, a második break után pedig meg is tudta erősíteni előnyét. Az utolsó felvonásban újra előnybe kerülhetett volna az ausztrál, de Sabalenka mindkét fogadóelőnyt hárította, ezután stabil adogatójátékok követték egymást, ám a döntőszett hajrájában Barty is szembesült break-labdákkal, ám ő nem tudta azokat hárítani, ez pedig győzelmi szériájába került, ami így végül 9 mérkőzésen át tartott ki. Sabalenka adogatóként kaparintotta meg idei második, karrierje tizedik tornagyőzelmét – végeredmény: 6/0 3/6 6/4.

Képek forrása: eredmenyek.com & AFP