ATP Róma: Közel volt a bravúrhoz, de búcsúzott Fucsovics Márton

Fucsovics Márton számára véget ért a római ATP 1000-es verseny. A magyar teniszező szett és break előnye ellenére vereséget szenvedett az osztrák Dominic Thiem ellen. 

Fucsovics Márton miután könnyedén legyőzte a japán Yohihito Nishiokát, a legjobb 16 közé jutásért az osztrák Dominic Thiemmel mérkőzött meg. A két játékos legutóbb a 2019-es hamburgi tornán találkozott, akkor Thiem két szettben bizonyult jobbnak.

Fucsovics rögtön breakkel nyitotta a találkozót, és egy darabig kontroll alatt tartotta az adogatásait, azonban Thiem a játszma közepén vissza tudott jönni. 3-3 után viszont ismét a magyar teniszező pillanatai következtek, aki zsinórban megnyert három szorosabb játékot, és 6-3-mal vezetést szerzett. A nyíregyházi játékos ráadásul remekül kezdte a második felvonást is, azonban break előnyét nem tudta sokáig megőrizni, ezt követően pedig a játszma sorsát a Tiebreak határozta meg. Fucsovics a rövidítésben remek megoldásokkal lépkedett egyre közelebb a győzelemhez, csakhogy a legfontosabb pontoknál könnyelmű hibákat vétett, így elveszítette a szettet. Thiem a harmadik játszmában ezt az óriási lélektani előnyt természetesen kihasználta, jóval stabilabban teniszezett Marcinál, és 6-0-val eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A mérkőzés végeredménye: 

Dominic Thiem ( 4 )-Fucsovics Márton 3/6 7/6(5) 6/0

Kiemelt kép forrása: eurosport.hu