ATP Róma: Nadal szoros csatában győzte le Sinnert

Rafael Nadal sikeresen abszolválta első mérkőzését Rómában. A spanyol két szoros szettben diadalmaskodott az olasz Jannik Sinnerrel szemben. 

Rafael Nadal megkezdte szereplését a római ATP 1000-es versenyen. A torna második kiemeltje nem kapott könnyű ellenfelet elsőre, hiszen az olasz Jannik Sinnerrel csapott össze. A két játékos eddig egyetlen alkalommal találkozott egymással, akkor a tavalyi Roland Garroson Nadal három szettben tudott nyerni.

Egy kisebb “tűzijátékkal” kezdődött a mérkőzés, hiszen az első 6 gameben 4 break született, a két fél pedig így jutott el 3-3-ig. A folytatásban Nadal tudta fogadóként nagyobb nyomás alá helyezni Sinnert. Az olasz a spanyol első támadását még túlélte, azonban 6-5-ös hátrányánál már a hetedik játszmalabdát nem tudta hárítani, így Nadalé lett 7-5-el a szett. A második felvonásban a mallorcai teniszező adogatása továbbra is döcögött, 1-1-nél el is veszítette azt, ám még mielőtt túlóra kényszerült volna, időben kapcsolt. A spanyol a nyolcadik játékban 4-4-re alakította az eredményt, majd 5-4-nél a harmadik mérkőzéslabdáját értékesítve lezárta a találkozót. A kilencszeres római bajnok a következő fordulóban a kanadai Denis Shapovalovval mérkőzik meg.

A mérkőzés végeredménye: 

Rafael Nadal ( 2 )-Jannik Sinner 7/5 6/4

Kiemelt kép forrása: atptour.com