ATP Róma: Sonego óriási csatában, Rublev magabiztosan jutott tovább

2021. május 13.
by Airon

Lorenzo Sonego és Andrey Rublev szerezte meg az utolsó két negyeddöntős helyet Rómában. Az olasz egy hatalmas harc árán győzte le Dominic Thiemet, míg az orosz két szettben búcsúztatta Roberto Bautista Agutot. 

Dominic Thiem miután döntő szettben lépett túl Fucsovics Mártonon, a negyeddöntőbe jutásért az olasz Lorenzo Sonego ellen lépett pályára. Az első játszmában Sonego tudott nagyobb ellenállást kifejteni fogadóként, aki azt követően, hogy 3-3-nál az ötödik break labdáját már kihasználta, 6-4-gyel vezetést szerzett. A második felvonásban az olaszt mindösszesen egy Tiebreak választotta el a győzelemtől, aminek a végjátékát azonban Thiem bírta jobban idegekkel, így az osztrák kiegyenlített. A harmadik játszmában annak ellenére, hogy Sonego került break előnybe, úgy nézett ki Thiem érhet révbe. Ennek a mérkőzésnek a befejezéséhez viszont egy másik forgatókönyv tartozott, hiszen Sonego előbb 5-3-as hátrányánál meccslabdát hárított, majd a mindent eldöntő rövidítésben egyben tudott lenni mentálisan, és végül egy 3 óra 29 percig tartó találkozón továbbjutott.

Andrey Rublevre újabb kőkemény erőpróba várt, hiszen a spanyol Roberto Bautista Agut volt az ellenfele. A két játékos Monte-Carlo-i összecsapása óriási csatát hozott, ezúttal viszont elmaradt a szoros küzdelem. Rublev a mérkőzés elején  megszerzett dupla break előnyéből egyet képes volt megőrizni a játszma végéig, így 6-4-el elvitte az első szettet. A második felvonásban már Bautista Agut jobban partiban tudott lenni az orosszal, azonban 4-4-et követően Rublev zsinórban két játékot megnyerve 1 óra 29 perc játékot követően két szettben lezárta a találkozót.

A harmadik forduló eredményei: 

Lorenzo Sonego-Dominic Thiem ( 4 ) 6/4 6/7(5) 7/6(5)

Andrey Rublev ( 7 )-Roberto Bautista Agut ( 10 ) 6/4 6/4

Kiemelt kép forrása: internazionalibnlditalia.com