ATP-beharangozó: Genf ATP 250

A mai napon, a római álomdöntő árnyékában, igaz még csak egy mérkőzéssel, de elkezdődik a Svájcban rendezendő genfi ATP 250-es torna, amelynek a színvonalát a hússzoros Grand Slam-bajnok svájci Roger Federer is színesíti majd a héten.

Felső ág

A tábla tetején található a torna első kiemeltje Roger Federer, aki a Qatar Open óta visszatért az edzéshez, és teljes erővel készült, hogy visszaszerezhesse a legjobb formáját. A héten mindenképp kiderül, hogy milyen állapotban tért vissza a svájci csillag a teniszpályára. Az első körben erőnyerő lesz a svájci, a legjobb 16 között kezdi meg a szereplését, ahol a Jordan Thompson/Pablo Andujar meccs győztese várhat majd rá. A negyeddöntőben a szebb napokat megélt horvát Marin Cilic is érkezhet, vagy akár Fucsovics Marcival is megmérkőzhet a legjobb nyolc között, igaz ehhez bravúr kellene Marcinak az ötödik kiemelt chilei Christian Garin ellen a nyitófordulóban. Az elődöntőben a viadal harmadik kiemeltje a norvég Casper Ruud ellen küzdhet meg, aki az utóbbi hetekben két salakos 1000-es mesterversenyen egyaránt az elődöntőig jutott.

Alsó ág

A tábla alján található a viadal második kiemeltje a kanadai Denis Shapovalov, aki a héten Rómában, a nyolcaddöntőben drámai mérkőzésen, meccslabdáról kapott ki döntő szettben a salakkirály Rafael Nadaltól. A kanadai szintén a második körben kezdi meg a szereplését, ahol az olasz Stefano Travaglia érkezhet, majd a legjobb nyolc között, kiemelés alapján az olasz Fabio Fognini várhat majd rá. Az elődöntőben várhatóan a bolgár Grigor Dimitrov-val mérkőzhet, de a korábbi világbajnoknak előtte le kell még gyűrnie majd a spanyol Fernando Verdasco-t vagy a római elődöntőst Reilly Opelka-t.

A kiemelések alapján várható negyeddöntők:

(1.) Roger Federer – Christian Garin (5.)/Marin Cilic/Fucsovics Márton

(3.) Casper Ruud – Benoit Paire (7.)/Feliciano Lopez

(4.) Grigor Dimitrov – Adrian Mannarino (8.)/Reilly Opelka

(2.) Denis Shapovalov – Fabio Fognini (6.)/Guido Pella/Laslo Djere

kiemelt kép: tennis-tourtalk.com