Rafael Nadal tizedszer lett Róma bajnoka

Rafael Nadal nyerte a római ATP 1000-es versenyt. A spanyol teniszező a fináléban, döntő szettben győzte le a szerb Novak Djokovicot. 

Összejött az álomdöntő Rómában! Novak Djokovic és Rafael Nadal fináléig vezető útja közel sem volt zökkenőmentes. A spanyol igen csak megizzadt a legjobb 16 között Denis Shapovalovval szemben, míg Djokovic egy nap alatt két öldöklő csatát nyert meg Stefanos Tsitsipas, valamint Lorenzo Sonego ellen. A döntő két résztvevőjének a mai volt az 57. egymás ellen vívott mérkőzése.

Djokovic egy korai breakkel kezdte a találkozót, előnye viszont azonnal semmisé vált. Ezek után már Nadal tudott veszélyesebb lenni fogadóként, aminek meg is lett a mérkőzés tizenegyedik játékában az eredménye. A spanyol miután elvette Djokovic szerváját, saját adogatása mögött nem hibázott, és egy küzdelmes első szettet tudott megnyerni 7-5-re. A második felvonásban Nadal már a játszma elejétől penge élen táncolt adogatóként, Djokovic pedig a sorra kínálkozó lehetőségeket kíméletlenül kihasználta. A szerb 1-1 után már nem veszített több gamet a szett folyamán, és 6-1-el kiegyenlített. A döntő játszmában a világelsőnek adódott először lehetősége a breakre, a spanyol azonban sikerrel abszolvált egy hosszú játékot, és innentől kezdve a saját akarata szerint alakult a döntő. Nadal a folytatásban lényegesen stabilabban teniszezett Djokovicnál, nem engedte egyáltalán érvényesülni fogadóként, és 6-3-mal eldöntötte kinek a neve kerül fel idén a római torna győztesének járó serlegre. A spanyol egy 2 óra 50 perces mérkőzésen tudta végül legyőzni szerb riválisát.

Nadal döntő szettben nyerte meg az 57. csatát Djokovic ellen
Kép forrása: futuretechtrends.co.uk

Rafael Nadal tizedik tornagyőzelmét könyvelhette el az olasz fővárosban. A spanyol teniszezőnek a Denis Shapovalov felett aratott sikere volt kulcsfontosságú, hiszen onnantól kezdve tudott magasabb fokozatra kapcsolni. A Salakkirály megmutatta, hogy remek formában van a Roland Garros előtt, ahol minden esélye megvan tizennegyedszer is diadalmaskodni.

A döntő végeredménye: 

Rafael Nadal ( 2 )-Novak Djokovic ( 1 ) 7/5 1/6 6/3

Kiemelt kép forrása: eurosport.com