Fucsovics Márton is kikapott a junior Roland Garros-bajnoktól

Dominic Stricker tündérmeséjéről szólhat az idei hét. A svájci tini Marin Cilic után az elsőszámú magyar férfi teniszezőt győzte le az ATP 250-es torna második körében.

Véget ért a genfi torna Fucsovics Márton számára. A nyíregyházi teniszező a salakpályás verseny második fordulójában egy talán ismeretlen ellenféllel, a 18 éves Dominic Strickerrel mérkőzött meg. A hazai közönség előtt játsszó Stricker jelenleg csak 419. a világranglistán, de busásan meghálálja eddig a szervezőktől kapott szabad-kártyáját. Az Roland Garros tavalyi junior bajnoka az első fordulóban a korábbi US Open-bajnok Marin Cilicet búcsúztatta, így bár a horvát és Federer kiesésével Marci kedvező helyzetbe került egy eredményes szereplést illetően, de nem vehette félvállról balkezes ellenfelét.

Stricker fittyet hányva némi rutintalanságára és ranglistás helyezésére, bátor tenisszel rukkolt elő, ami a mérkőzés elején break-előnyt eredményezett. Nem sokkal később Fucsovics ledolgozta a hátrányát és megindultak a tie-break felé, ám az ehhez szükséges utolsó játékban a magyar adogató játéka visszaesett, így végül 7/5-tel veszítette el az első játszmát. A másodikban már inkább az időjárásé volt a főszerep, ugyanis kétszer is félbeszakadt a találkozó eső miatt. Ez nem jött jól Marci számára, ugyanis előnyben volt a második játszma elején (3/1), ezt azonban nem tudta végig vinni. A második esőszünet akkor következett, mikor magyar szemszögből 4/5 volt az állás, és Fucsovics a mérkőzésben maradásért szervált. Az égi áldás sajnos azonban csak késleltette és nem akadályozta meg a 2018-as bajnok vereségét – végeredmény: 7/5 6/4.

Dominic Stricker Geneva 2021

A 18 esztendős Dominic Stephan Stricker tavaly megnyerte a juniorok Roland Garrosát, idén március végén pedig Challenger-tornát nyert Luganóban. Lehet, hogy hamarosan gyakrabban találkozhatunk a nevével.
Kép forrása: twitter.com/TickTockTennis

A meglepetés-szereplő következő ellenfele a negyeddöntőben pont az a Pablo Andujar lesz, aki Roger Federert ejtette ki kedden. A felső ág másik negyeddöntőjén a norvég Casper Ruud (3.) a német Dominic Köpferrel találkozik. Az alsó ágon a legjobb 8 mezőnyének kialakulása még várat magára, de a főtábla ezen részén találhatjuk meg Denis Shapovalvovot (2.), Fabio Fogninit (6.) és Grigor Dimitrovot (4.) is.

Borítókép forrása: nau.ch