Casper Ruud lett Genf bajnoka

Casper Ruud nyerte a genfi ATP 250-es tornát. A norvég teniszező a fináléban két szettben győzte le a kanadai Denis Shapovalovot. 

Szombat délutánra már csupán annyi kérdés maradt, ki lesz a genfi verseny végső győztese. A harmadik kiemelt Ruudot a torna során csak a német Dominik Koepfer tudta szorosabb csatára kényszeríteni a legjobb 8 között, míg Shapovalov útja könnyűnek bizonyult azt követően, hogy első meccsén Marco Cecchinato alaposan megizzasztotta.

Az első játszma a magabiztos adogatójátékokról szólt. A két játékos fogadóként teljes mértékben esélytelennek bizonyult, hiszen egy olyan game nem volt, ahol 2 pontnál többet tudtak volna csinálni. A Tiebreakban Ruud tudott ellépni, és ezáltal három játszmalabdához jutni 6-3-nál. Shapovalov ennek ellenére remekül visszaküzdötte magát 6-6-ra, a rövidítés viszont Ruudé lett 8-6 arányban. A második felvonásra ez rányomta a bélyegét, hiszen a norvég azzal, hogy 2-2-nél elvette a kanadai szerváját, el is döntötte a mérkőzést. Ruud a folytatásban is kiválóan adogatott, és 6-4-gyel le tudta zárni a találkozót. A torna harmadik kiemeltje 1 óra 43 perc játékot követően szerezte meg a genfi tornagyőzelmet.

Casper Ruud megérdemelten lett Genf bajnoka, hiszen az elődöntőben, majd a döntőben is nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. A norvég teniszező így a 2020-as Buenos Aires-i diadala után elkönyvelhette karrierje második egyéni ATP tornagyőzelmét.

A mérkőzés végeredménye: 

Casper Ruud ( 3 )-Denis Shapovalov ( 2 ) 7/6(6) 6/4