Stefanos Tsitsipas diadalmaskodott Lyonban

Stefanos Tsitsipas végső győzelmével zárult az ATP 250-es lyoni torna. A görög teniszező a döntőben könnyedén múlta felül a brit Cameron Norrie-t. 

A lyoni torna döntőjébe a görög Stefanos Tsitsipas és a brit Cameron Norrie jutott be. A torna második kiemeltje az elődöntőben hatalmas csatában győzte le Lorenzo Musettit, a brit pedig átszakította a francia városban a gátat, hiszen 2018-al ellentétben sikerült bejutnia a fináléba, azt követően, hogy két játékot veszítve lépett túl Karen Khachanovon.

Az első két game összesen 5 kihagyott break lehetőséget tartogatott, majd Tsitsipas 4-3-as vezetésénél már nem hibázott, és elnyerte Norrie adogatását. A görög erre a játszmára nem szeretett volna további izgalmakat, nagyon magabiztosan hozva a saját szerváját 6-3-mal vezetést szerzett. A brit ezek után igyekezett mindent megtenni a döntő szett kiharcolásáért, ennek jegyében 3-3-ig jól is tartotta magát, innentől azonban csak Tsitsipas tudott újabb játékot nyerni a játszma során. A 22 éves görög végül egy 70 percig tartó mérkőzésen nyerte meg a lyoni tornát.

Stefanos Tsitsipas remek formában várhatja a Roland Garrost, hiszen úgy érkezik rá, hogy idén két salak pályás tornát meg tudott nyerni. A görög teniszezőnek ez volt a hetedik egyéni ATP tornagyőzelme.

Stefanos Tsitsipas ( 1 )-Cameron Norrie 6/3 6/3 

Kiemelt kép forrása: atptour.com