Corretja: Érdekes Roland Garros előtt állunk

Alex Corretja, a korábbi kétszeres Roland Garros bajnok úgy véli, hogy az idei párizsi viadalon az éjszakai mérkőzések bevezetése nagy nehézségeket fog majd okozni a játékosoknak.

A korábbi évekhez képest nagy változás lesz, hogy az idei Roland Garros az első tíz napján éjszakai mérkőzéseket is rendeznek a Phillippe Chatrier pályán, amik helyi idő szerint 21:00-kor kezdődnek majd. Arról, hogy melyek lesznek azok a mérkőzések, amelyek ebben az időtájban játszódnak majd, a torna főszervezője fogja eldönteni.

A korábbi spanyol kiválóság úgy véli, hogy a hűvösebb körülmények kicsit megváltoztathatják a bajnokság dinamikáját majd, igaz a legtöbb játékos már megszokta ezt, hiszen tavaly a COVID-19 járvány miatt szeptemberben hasonló körülmények között rendezték már meg a tornát.

,,Elég nagy problémát okozhat a játékosok számára, ha a meccsek az éjszakába nyúlnak majd, mert a mérkőzések későn fejeződhetnek be, a körülmények pedig teljesen eltérőek lesznek emiatt, hiszen a salak sokkal nedvesebb lesz. Természetesen a legnagyobb esélyes az idei tornagyőzelemre ismét Rafael Nadal lesz, de veszélyes lehet rá Novak Djokovic, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev vagy Diego Schwartzman is, de igazából bárki, aki kiválóan tud játszani az elkövetkezendő két hétben. Természetesen láthatunk még olyan tehetségeket is, mint Matteo Berrettini vagy Casper Ruud, de úgy érzem, ők nem lesznek még képesek öt szettben felülmúlni Rafát az idei megmérettetésen. Ha Thiem egészséges, akkor egyértelmű, hogy ő lehet a legveszélyesebb Nadal ellen, de még mindig úgy érzem, hogy mindez csakis Nadalon fog múlni. ’’ – nyilatkozta Corretja az Eurosportnak.

A jelenlegi párizsi kijárási tilalom miatt a tíz éjszakai programból kilencre zárt kapuk mögött kerül sor ebben az évben. Az egyetlen kivétel ez alól majd június 9-én lesz, amikor Franciaország enyhíti a korlátozásait, így ezen a napon legfeljebb 5000 ember látogathat el a helyszínre. Az idei French Open sorsolására csütörtökön kerül sor, a bajnokság hétfőn kezdődik majd.

kiemelt kép: media.eurosport.com