RG 2021: Hazai kedvencet búcsúztatott Fucsovics Márton

A Roland Garros legelső játéknapján máris a legmagasabban rangsorolt magyar férfi teniszezőért szoríthattunk, méghozzá Gilles Simon ellen.

Habár nem veszített játszmát a rajtnál, de rendesen meg kellett dolgoznia a győzelemért Fucsovics Mártonnak a Roland Garros első fordulójában. Marci ellenfele a franciák egykori top 10-es játékosa, Gilles Simon volt, akit jelenleg 25 hellyel előz meg az urak világranglistáján (44. vs 69.). Simon játéka korántsem látványos vagy szemet gyönyörködtető, de a labda lelassításával és a hibák minimalizálásával ereje teljében a legnagyobbaknak is gondokat okotott karrierje legszebb éveiben.

Az efféle tenisz vasárnap Fucsovicsnak is feladta némileg a leckét. A 6/4 6/1 7/6(5)-os végeredmény némileg könnyű győzelmet sejtetne maga után, de szinte minden labdamenet nagy munkát igényelt (hosszúságuk átlagban 7-8 ütés lehetett), így nem csoda, hogy 3 és negyedóráig tartott a találkozó. A tavalyi nyolcaddöntős magyar teniszező azonban egy két kisebb előny eltékozlását leszámítva jól kezelte a szorosabb szituációkat és várhatja második körös ellenfelét, aki Fabio Fognini (27.) lesz majd.

A férfi egyes eddig lejátszott meccsein kiesett Monte Carlo idei elődöntőse, a brit Daniel Evans (25.), aki a szerb Kecmanovictól kapott ki négy játszmában, ám Roberto Bautista Agut (11.), Pablo Carreno Busta (12.) és Karen Khachanov (23.) szettveszteség nélkül jutott be a 64 közé. A nap legérdekesebb mérkőzését azonban kétség kívül a korábbi kétszeres döntős Dominic Thiem (4.) játssza. Az osztrák a spanyol Pablo Andujar ellen megnyerte ugyan az első két szettet, de Roger Federer genfi legyőzője kiegyenlített és cikkünk készülte pillanatában break-előnyért adogat a döntőjátszmában.

Kép forrása: eredmenyek.com & AFP