RG 2021: Itt az első meglepetés! Kikapott Dominic Thiem az első körben!

A korábbi kétszeres döntős osztrák úgy kapott ki Pablo Andujartól, hogy megnyerte az első két játszmát.

Máris meglepetéssel indul a szezon második Grand Slam-je, a Roland Garros. A legnagyobb salakos torna első fordulójában kikapott a 2018-as és 2019-es kiírás férfi döntőse, Dominic Thiem (4.). A US Open-címvédő osztrák az első fordulóra nem is kapott kellemes ellenfelet a salakon rendkívül rutinos Pablo Andujar személyében, de az eddig gyengébb szezonja ellenére sem gondolták volna sokan, hogy egyik fő tornáján idén már az első meccsén búcsúzni kényszerül. Pláne nem úgy, hogy megnyerte az első két szettet.

Thiem az ominózus periódusban hozta a dinamikus játékát – ha nem is a legjobbat, de gondoskodott arról, hogy minden a papírforma szerint alakuljon. Még a harmadik szett eleje is kedvezően alakult számára, de azt a pontot, ami a dupla-szett- és break-előnyt jelentette volna, nem nyerte meg, ez pedig utólag belegondolva a mérkőzés erőviszonyait fordította meg. Érdemes azonban hozzátenni, hogy Andujar két breaket megcsinált már a második szettben is, csak Thiem mindig vissza tudott vágni. Ez az, ami a mérkőzés hátralevő részében nem sikerült a negyedik kiemeltnek, aki ezután jóformán már csak bottal üthette ellenfele nyomát. Andujar összességében stabilitásával nyerte meg a mérkőzést (4/6 5/7 6/3 6/4 6/4), kevesebb nyerőt, ám kevesebb hibát is ütött, mint Thiem. Két héten belül pedig második nagy skalpját gyűjti be első körös meccsen, ugyanis Genfben Roger Federert győzte le, ráadásul ott is nehéz helyzetből, mert break-hátrányban volt a döntőszettben.

Andujar Roland Garros

Pablo Andujar másodvirágzását éli három könyökműtét után.
Kép forrása: twitter.com/Tennis_Now

Az osztrák 2021-es szezonja korántsem felhőtlen, a salakszezon elején már meg is szellőztette, hogy nincs élete formájában (testben és lélekben sem), emiatt kisebb elvárásokat állít fel magával szemben. Azonban ez a vereség még ebben a helyzetben is elkeserítő lehet: a két döntő és a tavalyi negyeddöntő után 2021-ben már a torna legelső napján szedheti a sátorfáját. Kiesésének leginkább a felkészülési időszak két Masters-bajnoka, Alexander Zverev és Stefanos Tsitsipas örülhet, akik már eleve a sorsolás pillanatában szerencsésebbnek érezhették magukat a két nagyágyúnál, Djokovicnál és Nadalnál.

Borítókép forrása: twitter.com/ITGDsports