Thiem szerint nem a motivációval van probléma

2021. május 31.
by kert

Az osztrák maga sem érti igazán korai búcsúját a Roland Garrostól

Könnyed első körös meccsnek indult Dominic Thiem összecsapása a 35 éves spanyol Pablo Andújar ellen vasárnap Párizsban. Azonban a 2-0-ás szettelőny nem bizonyult elegendőnek, a korábbi kétszeres Garros-döntős elbizonytalanodott, és óriási meglepetésre 4-6, 5-7, 6-3, 6-4, 6-4 arányban Andujar legyőzte őt.

Korábban Thiem sosem esett ki az első fordulóban a salakos Grand Slamen, ahol 2016 óta legalább negyeddöntős volt. Ebben a szezonban azonban Thiem formája ingadozó, egy hosszabb szünet után a lyoni tornán Cameron Norrie-tól, Rómában pedig Lorenzo Sonegótól szenvedett vereséget.

A meccs után így nyilatkozott: “A motivációmmal nem volt probléma, de a játékom nem volt az igazi. Az ütéseim erőtlenek és pontatlanok voltak, és rosszul mozogtam a pályán. A játék minden eleméből hiányzott valami a mai napon.”

A világranglista negyedik játékos azt mondja, már egy hete érzékelték az intő jeleket, hogy valami nincs rendben:

“Amióta a kihagyásom után visszajöttem, az edzések nagyon jól mentek. Intenzíven dolgoztam, és az ütéseimet is megfelelőnek éreztem. Madridban és Rómában úgy tűnt, hogy fejlődöm, javul a játékom. De aztán Lyonban, és itt Párizsban is valami félresiklott, nem vagyok önmagam. Sem én, sem Nicholas [Massu, Thiem edzője] nem értjük, miért nem éri el a játékom a kellő színvonalat. Ez most nagyon nehéz helyzet.”

Az osztrák 2021-ben eddig nyolc versenyen mindössze kilenc győzelmet tud felmutatni. A 2020-as elhalasztott US Openen aratott győzelme óta Thiem mentálisan nem tud visszatérni a legmagasabb szintre, ezt saját maga is bevallja:

“Csodálatos dolog ilyen hatalmas eredményt elérni, de utána megváltoznak a dolgok. Még hozzá kell szoknom az új helyzethez, és nagyon remélem, hogy utána újra a régi önmagam leszek. Sajnos egyelőre nem tudom, mikor jön el ez a pillanat.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: nz.news.yahoo.com