RG 2021: Fucsovics Márton a második fordulóban búcsúzott

Fucsovics Márton számára véget ért az idei Roland Garros egyéniben. A magyar teniszező három játszmában szenvedett vereséget az olasz Fabio Fognini ellen. 

Fucsovics Márton miután az első fordulóban legyőzte Gilles Simon-t, a legjobb 32 közé jutásért Fabio Foginivel mérkőzött meg. A két játékos utoljára a 2019-es wimbledoni tornán találkozott, ahol egy hatalmas küzdelemben az olasz tudott diadalmaskodni.

A mérkőzés egy gyors break váltással kezdődött, majd 2-2 után Fucsovics zsinórban két játékot megnyert, és ezáltal ellépett 4-2-re. A magyar teniszező azonban nem tudott vigyázni az előnyére, Fognini pedig rögtön visszakapaszkodott. A játszma során a fogadók már több vizet nem zavartak, így a szett sorsáról rövidítés döntött. A Tiebreak egy igazán kiélezett csatát hozott, az idegek harcát végül Foginini bírta jobban, aki 69 perc játék után szerezte meg a vezetést. A második felvonásban rendre az olasz nyerte meg a fontos gameket, elhúzott pillanatok alatt 5-0-ra, majd miután Fucsovics szépített, kíméletlenül kiszerválta a szettet. A harmadik játszmában a nyíregyházi játékos továbbra is sok hibával teniszezett, kétszer is elveszítette az adogatását, az olasz pedig egy 6-2-re bezsebelt játszmával lezárta a találkozót.

A mérkőzés végeredménye: 

Fabio Fognini ( 27 )-Fucsovics Márton 7/6(7) 6/1 6/2

Kiemelt kép forrása: eurosport.hu