Djokovic: Fitt vagyok és nagyon motivált

2021. június 3.
by Jerry

Novak Djokovic fittnek és motiváltnak érzi magát, első körös Roland Garros győzelmét követően pedig úgy nyilatkozott, hogy a ritmust is megtalálta a pályán.

A világelső szinte tökéletes adogató játékkal aratott fölényes győzelmet az első fordulóban: 6-2, 6-4, 6-2-vel Tennys Sandgren-t győzte le annak ellenére, hogy az amerikai végig jó szinten teniszezett. Djokovic Rómában döntőt játszott, az előző héten pedig Belgrádban szerzett bajnoki címet. Elmondása szerint most nagyon jó helyen, jó formában van.

„A római torna óta mostanáig sikerült megtalálnom a ritmust a pályán, jól ütöm a labdát. Nagyon elégedett vagyok, ahogyan érzem magam, és ahogy a pályán játszom. Nagyon jól mozogtam a meccsen, megpróbálom ezt a szintet tartani a későbbiekben is. Nyilvánvalóan rizikós, ez egy hosszú torna. De mérkőzésről mérkőzésre lépek tovább. És fizikailag is fitt vagyok. Motivált vagyok, ugyanúgy mint más.”

A szerbnek az is nagy megtiszteltetés volt, hogy főszereplőként vehetett részt a Garros első éjszakai férfi mérkőzésén. Elismerte, hogy vegyes érzései voltak, a párizsi kijárási korlátozás miatt ugyanis szurkolók nem vehettek részt a mérkőzésen.

„Őszintén szólva furcsa volt, ugyanakkor nagy megtiszteltetés, hogy férfi játékosként én játszhattam a torna történetének első éjszakai mérkőzésén. A múlt héten Belgrádban nagyon sokat jelentett a szurkolók támogatása. Jó hangulattal, jó energiával töltöttek fel azok a mérkőzések a nagy közönség előtt, így nem bántam, hogy ma este egy üres stadionban kellett játszanom.”

 

Kép forrása: rolandgarros.com