Nadal: A történelem legjobbjaként szeretnék visszavonulni

2021. június 3.
by HerczegGabor

A spanyol salakkirály már régóta elfoglalta az őt megillető, tekintélyt parancsoló helyét a tenisztörténelemben, a két legnagyobb riválisával, a svájci Roger Federerrel és a szerb Novak Djokovic-csal már közel két évtizede uralják a tenisz élmezőnyét.

A spanyolt nem foglalkoztatja még a visszavonulás gondolata, főleg úgy, hogy a héten Párizsban a tizennegyedik trófeájára hajt, és ha mindezt sikerül véghez vinnie az elkövetkezendő két hétben, akkor úgy ünnepelheti az újabb bajnoki címét, hogy a továbbiakban egyedüliként vezetheti tovább az örökrangsort, a maga huszonegy Grand Slam-trófeájával.

Nadal karrierje során szinte végig érinthetetlen volt a Roland Garros salakpályáin, mindig is ez volt a kedvenc és egyben legeredményesebb pályaborítása, ahol, ha a mai napon megveri a francia Richard Gasquet a második fordulóban, akkor már így is elképesztő statisztikát produkálna, hiszen 102-2-re javítaná a párizsi salakon elért eddigi elképesztő mérlegét. Annak ellenére, hogy Rafa karrierje utolsó szakaszához közeledik, továbbra is a Roland Garros egyik legesélyesebb teniszezőjének számít az idei tornán is. A hússzoros bajnok spanyol mindig megemlíti, hogy mindig csak a következő mérkőzésére összpontosít, de a hét eleji sajtótájékoztatón most nyíltan beismerte, hogy továbbra is az motiválja a legjobban, hogy a sportág legnagyobb teniszezőjeként tekinthessenek rá majd.

“Soha nem titkoltam, hogy a történelem legjobbjaként, és a legtöbb Grand Slam győzelmet begyűjtő játékosként szeretnék visszavonulni.” – mondta az El Pais-nek. “Emiatt azért nem fogok rosszul aludni. Nem arról van szó, hogy nem akarok nyomást gyakorolni magamra, azt mondom, amit érzek, nagyon szeretném így befejezni a karrieremet. Természetesen ez egy cél számomra, de nem vagyok megszállott. A fő célom, hogy elégedett legyek azzal, amit csinálok. Nem nyertem volna 13 címet Párizsban, és összességében 20 Grand Slam-címet anélkül, hogy ambiciózus lennék.”

kiemelt kép: tennismajors.com