RG 2021: A címvédő erődemonstrációt tartott, Pliskova viszont máris búcsúzott

A hölgyek délutáni mérkőzésein nem született különösebb meglepetés egy találkozót leszámítva, Karolina Pliskova már a második körben búcsúzott.

Karolina Pliskova mérlege nem túl bíztató Sloane Stephens ellen, hiszen az amerikai az eddigi négy mérkőzésükön háromszor diadalmaskodott. A cseh teniszezőnő mellett csupán az a statisztikai adat szólt, hogy eddigi egyetlen salakos mérkőzésüket ő nyerte még 2018-ban, Madridban. A 9. kiemelt nem kezdte jól a mérkőzést, Stephens az első szettben háromszor is el tudta venni az adogatását, ráadásul az utolsó fontosnak bizonyult a játszma szempontjából, hiszen közvetlenül a tiebreak előtt történt. A korábbi US Open győztes amerikai, aki a világranglistán már csak az 59. helyen szerénykedik, a szettelőny tudatában a második játékrészt már végig dominálta, így könnyedén semmisítette meg 7:5, 6:1-re Karolina Pliskovát. Érdekesség, hogy immáron a Roland Garroson áll a legrosszabb győzelmi mutatóval a Grand Slam tornákon.

Iga Swiatek címvédőként finoman jelezte, hogy esze ágában sincs üres kézzel távozni idén sem. Kiváló ajánlólevél, hogy eddigi két találkozóját tükörsimán hozta le, ezúttal Rebecca Peterson volt a szenvedő alany. A svéd lánynak csak 1 óra jutott ezúttal a salakon, illetve egy-egy játék mindegyik szettben. A lengyel versenyző 6:1, 6:1 arányban győzött, ellenfele pedig a pazar produkciót nyújtó Anett Kontaveit lesz majd a harmadik fordulóban. Swiatek egyelőre idén sem veszített szettet a tornán, és napról napra nő az esélye a címvédésre, tekintve azt, hogy egyre kevesebb jó salakjátékos van versenyben.

A délutáni program további eredményei:

Gracheva – Giorgi: 7:5, 1:6, 6:2
Sakkari (17.) – Paolini: 6:2, 6:3
Mertens (14.) – Diyas: 4:6, 6:2, 6:4
Gauff (24.) – Wang: 6:3, 7:6
Brady (13.) – Ferro: 6:4, 2:6, 7:5
Kontaveit (30.) – Mladenovic: 6:2, 6:0

A kép forrása: wtatennis.com